Αιγιάλεια: Παρουσία του ββιβλίου «ΡΑΓΙΑΣ, μέρες και νύχτες 1821»

 

Το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου «Γεώργιος Παναγόπουλος»,σε συνεργασία με το Χορευτικό Όμιλο Καμαρών, παρουσίασαν στο κοινό της Αιγιάλειας, το καινούργιο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου «ΡΑΓΙΑΣ, μέρες και νύχτες 1821».

Η άρτια οργανωμένη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο (οδός Ψαρών, Μυρτιά) παρουσία πλήθους κόσμου που εξέφρασε τον ενθουσιασμό του μέσα από θερμό χειροκρότημα. 

Την εκδήλωση άνοιξε  ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ΄.Παναγιώτης Ανδριόπουλος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την παρουσία του κόσμου και την διοργάνωση τόσο σημαντικών εκδηλώσεων στην περιοχή μας, έχοντας πάντα τη στήριξη του ΝΠΔΔ.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου από τον Γιώργο Γεωργόπουλο (φιλόλογο, πρόεδρο συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας-Καλαβρύτων) ενώ την αφήγηση των αποσπασμάτων έκαναν η Ντόρα Μακρυγιάννη (ηθοποιός) και ο Βασίλης Λάγιος (εκπ/κος). Μεταξύ των ομιλιών τετραμελής παραδοσιακή ορχήστρα απέδωσε θαυμάσια ιστορικά τραγούδια τα οποία χόρεψαν με τον καλύτερο τρόπο νεαρά παιδιά του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών. 

Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος κέρδισε το κοινό με την ομιλία του για την έρευνα, συγγραφή αλλά και τα βαθύτερα νοήματα του βιβλίου που αγγίζουν το σήμερα. 

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γιώργος Σιακκής (εκπ/κος Φ.Α. Msc Πολιτισμικής διοίκησης, MAΕκπ/κης πολιτικής) ενώ οι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την οργάνωση, τη συνεργασία των συμμετεχόντων και τη ροή της εκδήλωσης.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας και πλήθος εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της περιοχής μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ