Ημέρα της Ευρώπης: Workshop με περισσότερους από 100 φοιτητές

 

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, τo Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννη Αίσωπο, πραγματοποίησαν Workshop  με θέμα το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus.

Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το «New European Bauhaus» που λειτουργεί ως μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επειδή γίνεται το σημείο συνάντησης της τέχνης, του πολιτισμού, της επιστήμης και της τεχνολογίας για ένα μέλλον πιο βιώσιμο, συμπεριληπτικό και όμορφο. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας & Καινοτομίας, ως εκπρόσωπος της ΠΔΕ εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την υψηλό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων φοιτητών στην πρόσκληση αυτή.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δρ. Γιάννης Αίσωπος, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Π. Πατρών,  η Δρ. Βασιλική Πετρίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιου Πατρών o Δρ. Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιου Πατρών, και η Δρ. Αγάπη Πρώιμου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιου Πατρών, και η Δρ. Ρίβα Λάββα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στο workshop συμμετείχαν περισσότεροι από 100 φοιτητές
του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών σε ένα κλίμα εξαιρετικό, παρουσιάζοντας  πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής  των αρχών της σχολής Bauhaus και αναζητήσαμε ιδέες για το Νέο, που επιδιώκει ένα μέλλον βιώσιμο, πράσινο, συμπεριληπτικό προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών.

 

Διαβάστε επίσης