Επίσκεψη των «Πράσινων» στο γραφείο του σπιράλ

Συνάντηση Τρεμόπουλου και Γραμματικογιάννη με Πέτρο Ψωμά

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΣΠΙΡΑΛ, αναφέρονται τα εξής:

Το γραφείο του σπιράλ επισκέφτηκαν οι συν-εκπρόσωποι των «Πράσινων», του νέου κόμματος της οικολογίας που θα συμμετάσχει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος και η δημοσιογράφος Βασιλική Γραμματικογιάννη επέλεξαν το σπιράλ ως τη μόνη δημοτική παράταξη με την οποία είχαν συνάντηση κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στην Πάτρα. Η συζήτηση με τον Πέτρο Ψωμά είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, υψηλό βαθμό ταύτισης απόψεων και κοινούς προβληματισμούς για το περιβάλλον και την αυτοδιοίκηση.  

Οι εκπρόσωποι των Πρασίνων παρουσίασαν τις βασικές αρχές του κόμματος, εξηγώντας πώς αντιμετωπίζουν όλες τις σύγχρονες προκλήσεις, μέσα από τη ματιά της οικολογίας, αξιοποιώντας παγκόσμια δοκιμασμένες πρακτικές. Ο Πέτρος Ψωμάς εξήγησε το «πάνω από τα κόμματα» μοντέλο αυτοδιοίκησης που πρεσβεύει, διευκρινίζοντας το σεβασμό της παράταξης σε όλους τους κομματικούς σχηματισμούς και τα πολλαπλά κέρδη που προκύπτουν για τις τοπικές κοινωνίες μέσα από τη συνεργασία με όλες τις πλευρές.

Συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική κρίση και την ενεργειακή μετάβαση όπως η Κυκλική Οικονομία, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το τρίπτυχο Μείωση-Επανάχρηση-Ανακύκλωση συσκευασιών και εν γένει η διαχείριση απορριμμάτων, η κομποστοποίηση κ.α. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για οικολογικές πολιτικές και στις ευκαιρίες της αυτοδιοίκησης για περιβαλλοντικά ορθές πρωτοβουλίες, στον τομέα των ενεργειακών κοινοτήτων, της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών.

Από τη μία η πολύχρονη αυτοδιοικητική εμπειρία του Μιχάλη Τρεμόπουλου και η ενεργή συμμετοχή του στο δίκτυο οικολογικών αυτοδιοικητικών στελεχών της Ευρώπης και από την άλλη η εμπειρία του σπιράλ από την ενασχόληση με την τοπική πραγματικότητα του Δήμου Πατρέων τα τελευταία χρόνια, οδήγησαν τη συζήτηση σε ουσιαστικές συγκλίσεις, τοπικούς προβληματισμούς και διερεύνηση συνεργασιών.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι από τους πιο γνωστούς και μάχιμους οικολόγους της χώρας και εκ των πρωταγωνιστών στην πράσινη κινητικότητα στο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο, με πλούσια εμπειρία στην Ευρωβουλή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Βασιλική Γραμματικογιάννη σπούδασε δημοσιογραφία και οικονομικά και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε διάφορα περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια εκφράζει τις ανησυχίες της για το περιβάλλον αρθρογραφώντας στην Athens Voice και στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στη συζήτηση στα γραφεία του σπιράλ συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Κανέλλης, μέλος των Πράσινων και από το σπιράλ ο Θάνος Δούρος, δημοτικός σύμβουλος, η Εύα Αθανασοπούλου, Γραμματέας της παράταξης και η Μαίρη Κάργα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

 

Διαβάστε επίσης