Πάτρα: Παραλήφθηκαν μεγάλοι όγκοι μαρμάρων για τα γλυπτά του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής

Στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο

Μεγάλοι όγκοι μαρμάρων διαφόρων διαστάσεων, παραλήφθηκαν και εναποτέθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη 18 και 19 Μαΐου, στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

Τα μάρμαρα θα αποτελέσουν το υλικό πάνω στο οποίο από την προσεχή Δευτέρα 23 Μαΐου έως και τις 21 Ιουνίου, δέκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Τουρκία, τη Συρία και την Αρμενία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός, θα δημιουργήσουν αντίστοιχο αριθμό γλυπτών με θέμα την προσφυγιά (1922-2022, Πρόσφυγες).

Η διαδικασία φιλοτέχνησης των έργων θα είναι ανοιχτή και θα συντελείται μπροστά στα μάτια των θεατών. Τα έργα που θα δημιουργήσουν οι γλύπτες που συμμετέχουν στο συμπόσιο θα μείνουν ως περιουσιακό στοιχείο στην περιοχή μας.

Η επιλογή του μαρμάρου ως υλικό για την παραγωγή των γλυπτών δεν έγινε τυχαία, καθώς έχει σφραγίσει και εξακολουθεί να σφραγίζει τον πολιτισμό και την τέχνη ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Η παραλαβή του υλικού έγινε παρουσία του μέλους στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) Χάρη Λάμπρου (γλύπτη-ζωγράφου)  και του γλύπτη Χρήστου Βαλερά.

*Το συμπόσιο διοργανώνεται  σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και την ΔΕΥΑΠ, θα συνδυαστεί με την παράδοση στην πόλη, ενός νέου χώρου, ο οποίος θα αποτελέσει «κύτταρο» πολιτισμού. Η είσοδος για το κοινό στο συμπόσιο και τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.

 

Διαβάστε επίσης