Eπετειακή εκδήλωση για τη Ναυμαχία των Πατρών

Tου Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής ΚΥΧ

Στις 15 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Σαραβαλίου πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής ΚΥΧ για τη Ναυμαχία των Πατρών, η οποία έλαβε χώρα στις 20 Φεβρουαρίου 1822.

 Για την σπουδαία αυτή ναυμαχία έγινε λεπτομερής αναφορά από τον  Αντιναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Ε.Α. και Πρόεδρο ΕΑΑΝ παραρτήματος ΝΔ Ελλάδος κ. Δημήτριο Μποϊλέ.

 Επίσης στην ίδια εκδήλωση μίλησε ο γνωστός χημικός-οινολόγος κ. Κων/νος Κολλιόπουλος με θέμα ‘’Αφανείς ήρωες του ’21’’, με ιδιαίτερη αναφορά στον νομό Αχαΐας.  Συντονιστής ήταν ο λογοτέχνης-συγγραφέας κ. Σταύρος Ιντζεγιάννης.

o_omilitis_k._dimitrios_mpoiles.jpg

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος κ. Ι. Δετοράκης, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών, αρχιερατικός επίτροπος π. Δημ. Παπαγεωργίου, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Αγγ. Τσιγκρής και  ο πρόεδρος του τ. Συμβουλίου Σαραβαλίου κ. Ανδ. Κοντογεωργόπουλος.

Όλοι τόνισαν τη σπουδαιότητα του άγνωστου αυτού ιστορικού γεγονότος για την περιοχή μας της Ναυμαχίας των Πατρών, η οποία υπήρξε η πρώτη κατά μέτωπο αντιμετώπιση του τουρκικού στόλου με τις ενωμένες ναυτικές νησιωτικές δυνάμεις.

o_omilitis_k._konstantinos_kolliopoylos.jpg

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ