Πώς να καθαρίσεις σωστά το σφουγγαράκι μακιγιάζ

Πώς να το κάνεις σωστά

Όλες μας έχουμε τουλάχιστον ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ (ή beauty blender) στο νεσεσέρ μας, εκείνο το μικρό σφουγγαράκι με το κωνικό σχήμα που βγαίνει σε άπειρα χρώματα. Ξέρουμε όμως πώς να το καθαρίζουμε σωστά, έτσι ώστε να μην μεταφέρει μικρόβια στο πρόσωπό μας σε κάθε χρήση;

Για αρχή, το μικρό αυτό σφουγγαράκι είναι τόσο εύχρηστο και ευέλικτο που έχει αντικαταστήσει για τα καλά τα πινέλα μακιγιάζ ή τα χέρια μας, αναφορικά με την εφαρμογή των κρεμώδων προϊόντων. Είναι το τέλειο εργαλείο για να απλώνεις το foundation ή το υγρό / κρεμώδες ρουζ σου, ακόμα και το liquid highlighter ή το primer. Με λίγα λόγια, οποιοδήποτε προϊόν έχει υγρή ή κρεμώδη υφή.

Ο λόγος που το προτιμάμε είναι γιατί έχουν την ιδιότητα να χαρίζουν ένα πιο φυσικό φινίρισμα, σαν να μη φοράς κανένα καλυπτικό προϊόν. Κι αυτό γιατί το πορώδες υλικό απ' το οποίο είναι φτιαγμένο βοηθά τόσο στην καλύτερη απορρόφηση του προϊόντος από την εξίσου πορώδη επιδερμίδα μας όσο και στην ομοιόμορφη και φίνα επάλειψή του σε αυτή.

Ακριβώς όμως λόγω της πορώδους σύνθεσής του, πρέπει να καθαρίζεται αποτελεσματικά σχεδόν μετά από κάθε χρήση, αλλιώς κινδυνεύεις να συσσωρευτούν βακτήρια και μικρόβια στο εσωτερικό του, που εύκολα μπορούν να μεταδοθούν στο δέρμα σου και να προκαλέσουν σπυράκια ακόμα και ακμή.

Πώς να το κάνεις σωστά:

Αν μέχρι σήμερα απλά το έπλενες με νερό και κρεμοσάπουνο, ή ακόμα χειρότερα, μόνο με νερό, καιρός να ξεχάσεις αυτή την τακτική. Ο σωστός τρόπος καθαρισμού του είναι να το βουτάς σε μια λεκάνη γεμάτη με βραστό νερό, στο οποίο έχεις προσθέσει λίγο υγρό πιάτων και λίγο ελαιόλαδο. Αφού ανακτέψεις καλά τα υλικά στη λεκάνη ώστε να δημιουργηθεί αφρός, άσε το σφουγγράκι να μουλιάσει για 10´και άρχισε να το τρίβεις απαλά με τα χέρια σου. Ξέπλυνέ το πολύ καλά με νερό ώστε να φύγουν τα σαπούνια ή τυχόν υπολείμματα λαδιού και άφησέ το να στεγνώσει σε μια καθαρή επιφάνεια για τουλάχιστον 8 ώρες. 

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης