Μητρότητα ταυτισμένη με τη ζωή

 

Με αφορμή την  Γιορτή της Μητέρας, η καθηγήτρια Ιατρικής, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, Κατερίνα Γρ. Σολωμού στέλνει το δικό της μήνυμα για τον ηχηρό συμβολισμό της.

«Μέσα από το συμβολικό της χαρακτήρα η γιορτή της Μητέρας επιβεβαιώνει την αξία και τη σημασία του ρόλου της μητέρας στην κοινωνία μας.

Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή. Είναι συνυφασμένη, στο μυαλό και την ψυχή όλων μας, με την αδιάκοπη προσφορά, την θυσιαστική αγάπη και την άνευ όρων διαρκή φροντίδα.

Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, η αποστολή κάθε Μητέρας δοκιμάζεται. Ο διαρκής, καθημερινός αγώνας της για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στον ατομικό, στον οικογενειακό, και στον εργασιακό της χώρο, απαιτεί από εκείνη ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, ακόμη περισσότερες φροντίδες.

«Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου» Ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης σ’ αυτά τα λόγια είχε συμπυκνώσει όλο το νόημα και τη σημασία που έχει για κάθε παιδί η ύπαρξη της μάνας.

Η σημερινή της γιορτή δεν είναι παρά μια καλή αφορμή για να μας υπενθυμίζει το μεγαλείο του ανθρώπου που μας φέρνει στη ζωή και αγωνίζεται για εμάς με αυταπάρνηση και αληθινή αγάπη. Όλες οι υπόλοιπες ημέρες του χρόνου είναι όμως δεδομένο πως πρέπει να συνδέονται με πολιτικές ενίσχυσης της μητρότητας, προστασίας και στήριξης αυτών των γυναικών

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου».

Διαβάστε επίσης