Σοκ στις καθυστερήσεις για την Τσέλσι στην πρεμιέρα της νέας… εποχής

 

 

Η Τσέλσι ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη νέα της εποχή, αλλά ο Κόουντι ισοφάρισε για τη Γουλβς στο 90+7′ και οι «λύκοι» πήραν σπουδαία ισοπαλία (2-2) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την 36η αγωνιστική της Premier League – Υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην Championship η Γουότφορντ.

Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποτελεί παρελθόν από την Τσέλσι. Ο Ρώσος Ολιγάρχης παρέδωσε πλέον τα ηνία των «μπλε» στην κοινοπραξία των Τοντ Μπέλι και Χάνσγιοργκ Βις.

Η Τσέλσι, στην πρεμιέρα της νέας εποχής, κρατούσε τη νίκη στα χέρια της μέχρι το 97′ απέναντι στη Γουλβς χάρη σε 2 γκολ του Λουκάκου μέσα σε 2 λεπτά (56′, 58′). Οι «λύκοι» αντέδρασαν, μειώνοντας στο 79′ με τον Τρινκάο και ο Κοόυντι στο 90+7′ έφερε το ματς στα ίσα για το 2-2 μέσα στο Λονδίνο.

Μάλιστα, ο νέος ιδιοκτήτης, Τοντ Μπέλι, βρέθηκε στο γήπεδο και παρακολούθησε το ματς από τις κερκίδες.

Πλέον, η ομάδα του Τόμας Τούχελ έφτασε τους 69 βαθμούς, ενώ οι «λύκοι» έμειναν στην 8η θέση με 49 βαθμούς. Οι «μπλε» ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έφτασαν να έχουν κατοχή μπάλας στο 70%, ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ή μάλλον, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 38′ με τον Λόφτους-Τσικ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR. Μια απόφαση που προβλήματισε ακόμα και τον νέο ιδιοκτήτη της Τσέλσι.

Η ομάδα του Τούχελ συνέχισε να κυριαρχεί στο δεύτερο 45λεπτο και πήρε το προβάδισμα στο 56′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λουκάκου για το 1-0. Δύο μόλις λεπτά αργότερα, ο Βέλγος επιθετικός βρήκε ξανά δίχτυα και με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Σα, σημειώνοντας το 2-0.

Η Γουλβς δεν παράτησε το ματς και μείωσε με τρομερό γκολ του Τρινκάο στο 79′ σε 2-1. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Ρόμπερτς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση με τον Χιμένες (86′). Τελικά, οι «λύκοι» έφεραν το ματς στα ίσα στην τελευταία φάση, με τον Κόουντι στο 90+7′, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα (87’ Σαρ), Αλόνσο (46’ Σαούλ), Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Κόβατσιτς, Λόφτους Τσικ, Πούλισικ, Λουκάκου (90+2’ Χάβερτς), Βέρνερ

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Μπολί, Ντεντόνκερ, Γιόνι, Αΐτ Νουρί, Μουτίνιο, Σάις (71’ Τσικίνιο), Νέβες (77’ Τρινκάο), Κόαντι, Χιμένες, Νέτο (70’ Χουάνγκ)

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ 1-0
Μπέρνλι – Άστον Βίλα 0-1
Μπρέντφορντ – Σαουθάμπτον 3-0

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 19:30
Λίβερπουλ – Τότεναμ 21:45

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ