ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε: Σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Πατρών για τον εθελοντισμό

Έρευνα γνώμης για το περιβάλλον στη Δυτική Ελλάδα

Τη σύμπραξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την ανάπτυξη στρατηγικής και δράσεων εθελοντισμού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της εταιρείας, μιλώντας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Ο Εθελοντισμός στην Κοινωνία για Ευημερία, Αλληλεγγύη & Αειφορία» (5-7/5).

Ο κ. Φρέρης αναφέρθηκε στις δράσεις εθελοντισμού που υλοποίησε η παραχωρησιούχος εταιρεία της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου κατά την προ-πανδημίας περίοδο και ανέπτυξε τις έννοιες της εταιρικής πολιτοσύνης και του εταιρικού ακτιβισμού, που αποτελούν κεντρικούς πυλώνες της κοινωνικής και περιβαλλοντικής της υπευθυνότητας.

Δήλωσε δε πως η δρομολόγηση υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο στο πεδίο του κοινού σχεδιασμού και ανάπτυξης δράσεων εθελοντισμού, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ενεργοποίησης των πολιτών -και ιδιαίτερα των νέων- στην ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει επί της αρχής συμφωνία και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην ίδια κατεύθυνση.

Παράλληλα παρουσίασε και έρευνα γνώμης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. από την εταιρεία DATA RC μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2021 για την οπτική των πολιτών σχετικά με τα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Από αυτή προκύπτει ότι ως σημαντικότερο περιβαλλοντικό ζήτημα για τη Δυτική Ελλάδα κρίνεται η έλλειψη οικολογικής παιδείας των πολιτών (52,9%) ενώ ακολουθούν η ανεύθυνη απόρριψη άχρηστων υλικών (22,3%) και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος (16%).

Ταυτόχρονα ως προτιμητέες «πράσινες» συμπεριφορές στην καθημερινότητα των υπεύθυνων πολιτών καταγράφονταν η ανακύκλωση (78,6%), η μείωση κατανάλωσης νερού (29,2%) και η μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (25,8%).

Το 37,2% των πολιτών δήλωνε προθυμία συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις, ενώ το 61% απέρριπτε ξεκάθαρα τη δραστηριοποίηση σε αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης