Έρχονται τα robotaxi χωρίς τιμόνι ή πεντάλ

Από την Tesla

Ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή από την Tesla ενός robotaxi χωρίς πεντάλ ή τιμόνι, έως το 2024, το οποίο θα είναι φθηνότερο στη χρήση του και από ένα εισιτήριο λεωφορείου.

Κατά την ομιλία του στη διάρκεια της ανακοίνωσης από την Tesla των κερδών του α’ τριμήνου 2022, o CEO της εταιρείας αναφέρθηκε και πάλι στα σχέδια για την κατασκευή robotaxi και είπε πως  η μαζική παραγωγή τους χωρίς τιμόνι ή πεντάλ θα αρχίσει το 2024. Χρειάζονται μόλις δύο χρόνια για την ανάπτυξη, τη δοκιμή, την επαλήθευση, την παραγωγή σε όγκο και την εμπορική κυκλοφορία μιας υπηρεσίας robotaxi που πληροί ρυθμιστικούς κανόνες που διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία.

Το ειδικό robotaxi θα είναι εξαιρετικά βελτιστοποιημένο όσον αφορά στην αυτόνομη οδήγηση, που σημαίνει ότι δεν θα έχει τιμόνι ή πεντάλ, είπε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μια σειρά από άλλες καινοτομίες, οι οποίες πιστεύει ότι είναι αρκετά συναρπαστικές.

“Νομίζω ότι μπορεί να είναι πολύ ισχυρό προϊόν όπου φιλοδοξούμε να φτάσουμε σε όγκο παραγωγής το 2024”, είπε αργότερα ο Μασκ, προσθέτοντας “νομίζω ότι [το robotaxi] θα είναι πραγματικά ένας τεράστιος μοχλός ανάπτυξης της Tesla”.

Υπενθυμίζεται πως το 2019 ο Μασκ είχε πει: “Το 2020, αναμένουμε να έχουμε 1 εκατομμύριο ρομποταξί στον δρόμο με το λογισμικό που είναι απαραίτητο για την πλήρη αυτόνομη οδήγηση”.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης