To Πασχαλινό Mήνυμα του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

Πασχαλινό μήνυμα του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας :

 

«Πώς οι δρόμοι ευωδάνε με βάγια στρωμένοι,

ηλιοπάτητοι δρόμοι και γύρω μπαξέδες!

Η χαρά της γιορτής όλο και πιότερο αξαίνει

και μακριάθε βογκάει και μακριάθε ανεβαίνει»

 Κ. Βάρναλη «Η Μάνα του Χριστού»,

από τη συλλογή «Το φως που καίει»

 

Σε μια περίοδο, που η ανθρωπότητα προσπαθεί να προσπεράσει τις συνέπειες της πανδημίας του φονικού ιού, που την μαστίζει επί μια διετία και παράλληλα να αφομοιώσει τους απόηχους ενός παράλογου πολέμου, η ολόφωτη γιορτή του Πάσχα μάς καλεί να λάμψουμε από χαρά, ελευθερωμένοι από την αιχμαλωσία των θανατηφόρων παθών και από κάθε σκοτεινό στοιχείο που κρύβεται στα βάθη του εγώ μας.

Η πρόσκληση της Εκκλησίας μας για ανταπόκριση στη χαρμόσυνη είδηση της Αναστάσεως του Χριστού και συμμετοχή μας στην «εορτή των εορτών» και στην «πανήγυρι των πανηγύρεων» συνιστά την πλέον αποφασιστική απελευθέρωσή μας από το φόβο του θανάτου και μάς δεικνύει το δρόμο της δικής μας Ανάστασης. Ο Αναστάς Χριστός «συνέτριψε θανάτου το κράτος», εφώτισε των ανθρώπων το γένος και διαλύει το φόβο, την αμαρτία και την αδικία. 

Ευχή μας και ελπίδα μας είναι ο ανηφορικός δρόμος που βαδίζουμε και το ομιχλώδες τοπίο που διαβαίνουμε να μας οδηγήσει στο θρίαμβο της αγάπης του Θεού. Το ανέσπερο Αναστάσιμο Φως να φωτίσει τους δρόμους της αισιοδοξίας, της αλληλεγγύης και της προπτικής. Το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού, να γίνει μήνυμα ελπίδας, ελευθερίας και αγάπης. Η κοινωνία μας να επιστρέψει στην κανονικότητα και να επικρατήσει η λογική, η ειρήνη, το δίκαιο, η πρόοδος και η ανάπτυξη. Τα παιδιά μας να φοιτούν στα σχολεία μας με χαμόγελο και να είναι χαρούμενα. Όλα τούτα όμως να μη μείνουν ως «ευχής έργον». Για τούτο το λόγο, οφείλουμε να εργαστούμε όλοι σε αυτήν την κατεύθυνση.  

Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές μας για την καρτερικότητα, την υπομονή και την προσπάθεια, που καταβάλουν τα δύο τελευταία χρόνια στα σχολεία μας κάτω από πρωτόγνωρες δυσκολίες, λόγω της πανδημίας. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλες/ους τις/ους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την τιτάνια προσπάθεια, που συνεχίζουν και φέτος να καταβάλουν για να φανούν χρήσιμοι και ωφέλιμοι στους μαθητές μας. Από το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως ας αντλήσουμε όλοι τη δύναμη και την πίστη που απαιτείται για να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και να συνδράμουμε σε ένα καλό και αποτελεσματικό σχολείο για την κοινωνία μας.

 

 Εύχομαι Χρόνια Πολλά με υγεία και Καλή Ανάσταση!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Διαβάστε επίσης