Tρείς παραδοχές, τρείς αλήθειες για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων

Του Κωνσταντίνου Σβόλη*

Η πρώτη είναι ότι το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στους μικρούς ασθενείς της πόλης μας αλλά και ολόκληρης της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

 Η δεύτερη είναι ότι διαχρονικά το δημόσιο σύστημα υγείας παρουσιάζει ελλείψεις. Είναι επιτακτική ανάγκη η στήριξή του και η ενίσχυσή του. 

Η τρίτη είναι ότι ο δημόσιος χαρακτήρας του εθνικού συστήματος υγείας πρέπει να θωρακισθεί. Αυτό άλλωστε αναδείχθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας covid-19, όπου ενισχύθηκε σημαντικά και κατάφερε να αντέξει τις δυσκολίες.

 Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει και είναι σίγουρο πως θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του παιδιατρικού Νοσοκομείου. Άπαντες συγκλίνουν στην κατεύθυνση αυτή και είναι επίσης πολύ ελπιδοφόρα τα μηνύματα περί αναγκαιότητας νέου σύγχρονου παιδιατρικού Νοσοκομείου. Μέχρι όμως να ανευρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον σκοπό αυτό, θεωρείται μείζονος σημασίας η στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό. Τα προβλήματα στον χώρο της υγείας είναι διαχρονικά και οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στις λύσεις τους. Αντικυβερνητικές κορώνες είναι σίγουρο ότι εξυπηρετούν τις μικρόψυχες και ακραίες πολιτικές φιλοδοξίες κάποιων αλλά δεν βοηθούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. 

Ναι στη διεκδίκηση για στελέχωση και ενίσχυση του Καραμανδανείου Νοσοκομείου, όχι στις επικίνδυνες και κατευθυνόμενες, από πολιτικά κίνητρα, τοποθετήσεις.

 

*Ο Κωνσταντίνος Σβόλης είναι Ιατρός Καρδιολόγος, δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης "Πάτρα Ενωμένη"

 

Διαβάστε επίσης