Μήνυμα του Περικλή Δουζδαμπάνη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου κ. Περικλής Δουζδαμπάνης αναφέρει:

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει την 7η Απριλίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θέλοντας να επικεντρωθεί στα επικρατέστερα ζητήματα υγείας που απαιτούν την άμεση προσοχή μας.

 Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας έχει ως στόχο να κατευθύνει την παγκόσμια προσοχή προς την ευημερία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο σε ετήσια βάση οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Στα περιβαλλοντικά αίτια συμπεριλαμβάνεται και η κλιματική κρίση, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την δημόσια υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Ας μη  ξεχνάμε ότι και η κλιματική κρίση αποτελεί επίσης, μια υγειονομική κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Εν μέσω της πανδημίας COVID-19 αυξάνονται οι ασθένειες όπως ο καρκίνος, το άσθμα και οι καρδιακές παθήσεις και ως νεφρολόγος οφείλω να τονίσω και την ραγδαία αύξηση των ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο. Ας μη ξεχνάμε ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου με την διοργάνωση πολλαπλών ημερίδων ενημέρωσης αλλά και διάφορες συμβολικές πράξεις όπως η πρόσφατη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ιερά Μητρόπολη Πατρών,  στηρίζει έμπρακτα την οποιαδήποτε  προσπάθεια  που στοχεύει στην διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. 

 

Διαβάστε επίσης