Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αχαΐας: Απεργούμε στις 6 Απριλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αχαΐας, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

 

6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! 

ΟΛΟΙ 10.30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Καμία εμπλοκή -καμία συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Δίνουμε μάχη ενάντια στην ακρίβεια, στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, παλεύουμε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

 

Οι εργαζόμενοι , ο λαός της χώρας μας βλέπουν να εξελίσσεται η απαράδεκτη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία, που δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι συνέχεια των τεράστιων ανταγωνισμών ΝΑΤΟ/ΗΠΑ-ΕΕ με τη Ρωσία για τα κέρδη ομίλων που “κλέβουν” τον ορυκτό πλούτο της Ανατολικής Ευρώπης και σε όλον τον κόσμο, που έχουν να κερδίσουν από το μοίρασμα των δρόμων ενέργειας της περιοχής, την βιομηχανία όπλων.

  Κανένας εργαζόμενος , καμίας χώρας δεν έχει να κερδίσει από την παράταξη με τους παραπάνω εκμεταλλευτές της μία ή της άλλης χώρας. Εκείνοι τους εκμεταλλεύονται εκτός πολέμου και τους δολοφονούν σέρνοντας τους σε εμπόλεμες συγκρούσεις για τα κέρδη τους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο                                              

Σέρνουν τον λαό σε μεγάλους κινδύνους. 

  Το Συνδικάτο μας, καλεί τους εργαζομένους του κλάδου με τον αγώνα τους, με την μαζική τους συμμετοχή στην απεργία της 6ης Απρίλη , να απαιτήσουν την απεμπλοκή της χώρας μας από τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο , να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκες βάσεις που έχουν κάνει την χώρα ορμητήριο πολέμου. Να μην γίνει σταλεί κανένα σώμα εκτός των συνόρων , ούτε στην Ουκρανία , ούτε σε καμία άλλη πολεμική αποστολή.

 Καλούμε τους εργαζόμενους , επίσης , να μπουν στον αγώνα , ώστε να μην πληρώσει πάλι ο λαός τα “σπασμένα” των πολεμικών εξοπλισμών, των συνεπειών του πολέμου , με την ακρίβεια στο πετρέλαιο και τα παράγωγα του, σε βασικά είδη διατροφής, με “φουσκωμένους” λογαριασμούς ρεύματος τη στιγμή που το μεροκάματο δεν φτάνει για τα βασικά, και ειδικά στον δικό μας κλάδο, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 

Να μην την “πατήσει” κανένας συνάδελφος με τα ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση για αυξήσεις στους μισθούς, οι οποίοι ήδη τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν κατά 25%, ενώ κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές εργασίας, η υποαπασχόληση, η μαύρη εργασία.

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!                                                             

Δεν είναι στις κυβερνητικές αλλαγές, στους “σωτήρες”, στην αναμονή !   

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

  • Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις εστίασης .Ουσιαστικές αυξήσεις και στις συντάξεις σε όλο τον κλάδο.

  • Επίδομα ανεργίας για όλους στα 600 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις .

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ. Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

  • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διαγραφή όλων των χρεών και να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

  •  Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

  

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ!

                                     

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ