Κατερίνα Γρ. Σολωμού: "Τιμούμε την εθνική μας επέτειο στη σκιά ενός πολέμου"

 

"Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας παλιγγενεσίας. Είναι μια ημέρα τιμής και μνήμης για τη Χριστιανοσύνη και τον Ελληνισμό. Τιμούμε το ψυχικό σθένος των Ελλήνων του 1821 και τον αγώνα τους προς την ελευθερία.

Η αυτοθυσία, η τόλμη, η αποφασιστικότητα και ο πατριωτισμός των Ελλήνων έδωσαν το παράδειγμα και την ελπίδα σε όλα τα έθνη που δέχονταν την βαρβαρότητα της Οθωμανικής δουλείας.

Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου γιορτάζεται στη σκιά ενός παράλογου πολέμου που κανείς δεν είχε προβλέψει. Ενός πολέμου που τις χειρότερες συνέπειές του δεν τις έχουμε δει ακόμη. Η γεμάτη Έλληνες Μαριούπολη καταστράφηκε και εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας. Οι εικόνες χιλιάδων ξεριζωμένων να ψάχνουν καταφυγή δεν είναι σκηνές ευφάνταστης ταινίας τρόμου. Είναι η σφοδρή πραγματικότητά μας.

Τις στιγμές αυτές, είναι επιβεβλημένο, ως πολίτες και ως χώρα, να είμαστε σε εγρήγορση, προχωρώντας με σύνεση και ομοψυχία, ώστε να διατηρήσουμε την πολύτιμη κληρονομιά των θυσιών και των αγώνων των ηρώων του ΄21 για την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία".

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ