Πάτρα: Την μαχαίρωσε στον ύπνο της - Πολυετής κάθειρξη στον συζυγοκτόνο των Ιτεών

Το σπίτι όπου είχε εκτυλιχθεί η τραγωδία, στα Κρύα Ιτεών

 

 

«Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου πάνω από όλα. Η γυναίκα μου δεν γυρίζει πίσω. Δεν αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν έπινα τα φάρμακά μου και δεν καταλάβαινα τι έκανα…», ήταν τα λόγια του 67χρονου συζυγοκτόνου, ο οποίος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για το έγκλημα που είχε συγκλονίσει την Πάτρα στις αρχές Αυγούστου του 2015.

Ο ηλικιωμένος που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 57χρονη σύζυγό του την ώρα που κοιμόταν (!) αλλά και τραυμάτισε σοβαρά τον 30χρονο γιο τους κάθισε χθες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας τελεσμένες σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με μειωμένο καταλογισμό ως προς την εκτέλεση της πράξης.

Πρωτόδικα, το ΜΟΔ Αιγίου τον είχε κρίνει ένοχο και του είχε επιβάλλει συνολική ποινή καθείρξεως 25 ετών και έξι μηνών καθώς επίσης περιορισμό σε ψυχιατρικό κατάστημα για 15 έτη.

Χθες, μετά από επτά χρόνια εγκλεισμού του στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, το Δικαστήριο απέρριψε τις ελαφρυντικές περιστάσεις, αλλά μείωσε την συνολική ποινή του, επιβάλλοντας συνολικά 17ετή κάθειρξη και 3 μήνες, καθώς επίσης κατά σε 5ετή εγκλεισμό του σε Ψυχιατρείο.

( Με πληροφορίες από εφημερίδα ΓΝΩΜΗ)

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες - Χτυπούσε την γυναίκα του

Οπως είχε καταγραφεί στα ρεπορτάζ της εποχής: 

«Εγώ δεν ξέρω τίποτα, απλά τσακώθηκα με τον γιο μου», φέρεται να υποστήριξε ο δράστης στους αστυνομικούς.

Ο συζυγοκτόνος το έβαλε στα πόδια μετά την φρικτή πράξη του, αλλά εντοπίστηκε μετά από εκτενείς αναζητήσεις από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην είσοδο του Νέου Λιμένα Πατρών όπου συνελήφθη.

Οι λεπτομέρειες της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στα Κρύα Ιτεών της Πάτρας, θυμίζουν «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». Ο 60χρονος οικοδόμος φέρεται να αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Συχνά, μάλιστα, οι έντονοι καυγάδες με την άτυχη σύζυγό του -που εργαζόταν στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα- έφταναν στον άγριο ξυλοδαρμό της.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ένας ακόμη διαπληκτισμός έμελλε να είναι μοιραίος για την άτυχη γυναίκα. Ο 60χρονος επιτέθηκε με ένα μαχαίρι στην 57χρονη σύζυγό του και την χτύπησε πολλές φορές με αυτό στο στήθος, τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Αμέσως μετά, όρμησε με το ίδιο μαχαίρι και στον 30χρονο γιο του που κοιμόταν ανυποψίαστος σε άλλο δωμάτιο και δεν είχε ακούσει τι συνέβη στη μητέρα του. Τον τραυμάτισε και αυτόν στο θώρακα και τράπηκε σε φυγή. 

Ο 30χρονος στρατιωτικός παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος, αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Όμως, η σοβαρότητα των τραυμάτων του ανάγκασε τους γιατρούς να διατάξουν την διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών όπου σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Οι Αρχές αναζητούν ακόμα το όπλο του εγκλήματος.

 

 

Διαβάστε επίσης