Πάτρα: Η αιματοβαμμένη βεντέτα - Εκδικάζεται το μακελειό με νεκρούς Τσίρκα, Ντάντη, Σινούρη, Φράγκο -Φυγόδικος ο ένας κατηγορούμενος

 

 

Αναβιώνει σήμερα -εκτός απροόπτου- στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, η πολύκροτη υπόθεση της πιο αιματηρής βεντέτας της πόλης, με θύματα τους Παναγιώτη Τσίρκα, Νίκο Ντάντη, Βασίλη Σινούρη και Κώστα Φράγκο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ξανά οι δύο καταδικασθέντες δράστες για τις δύο πρώτες ανθρωποκτονίες. Πρωτόδικα, ο βασικός κατηγορούμενος Α.Φ. είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 36 χρόνων και 10 μηνών, ενώ ο συνεργός του Α.Κ. σε 36 χρόνια και 8 μήνες αλλά ερήμην μιας και είχε διαφύγει στον Καναδά και καταζητείται με ένταλμα.

Οι πρώτος δράστης, αφού «έσπασε» πρωτόδικα τα ισόβια δεσμά, εξέτισε την ποινή του και κυκλοφορεί ελεύθεροι εδώ και χρόνια, καθώς προσμετρήθηκαν τα μεροκάματα που έκανε εντός της φυλακής και επωφελήθηκε από τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Ωστόσο, επιστρέφει σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, γιατί κατά της πρωτόδικης απόφασης έχει ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας Εφετών. Σύμφωνα με τον Περικλή Πασχάκη, συνήγορο υπεράσπισης  η έφεση αφορά μόνο την ανθρωποκτονία του Νίκου Ντάντη και τα ελαφρυντικά που δόθηκαν στους δύο κατηγορούμενους.

Αν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο επιβεβαιωθεί η πρωτόδικη απόφαση, τότε ο κατηγορούμενος θα συνεχίσει κανονικά την ζωή τους. Αν όχι, τότε επαπειλείται η καταδίκη του σε ισόβια δεσμά και η επιστροφή του στις φυλακές.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ