Πέρασε στην ιστορία το 57ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού που φέτος κόντρα στις συνθήκες των ημερών έμεινε όχι απλώς όρθιο αλλά ενθουσίασε και πρόσφερε πλήθος εμπειρίες, συγκινήσεις, απρόοπτα και περιπέτειες στα πληρώματα που είχαν δυναμική συμμετοχή αλλά και στους θεατές που γεύτηκαν πολλές από τις δράσεις του.
Η αυλαία του παιχνιδιού έπεσε το βράδυ της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου στην Achaia Clauss, λίγες ώρες μετά τη συναρπαστική Εύρεση του 57ου Κρυμμένου Θησαυρού που αναστάτωσε ευχάριστα το ιστορικό κέντρο της πόλης.
Στην Achaia Clauss προσήλθαν τα πληρώματα όπου και παρέδωσαν στην οργανωτική ομάδα τις Σακούλες τους με τα Φέρτε (αποδείξεις του κόπου και των αναζητήσεών τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του Παιχνιδιού) και τα «Τερατουργήματά» τους, προϊόντα του ακαταμάχητου δημιουργικού καρναβαλικού δαιμονίου τους που … προέκυψαν από τα εκθέματα της έκθεσης καρναβαλικών αξεσουάρ στην Αγορά Αργύρη.
Στην Achaia Clauss σε μια σεμνή γιορτή της διοργάνωσης με έντονο καρναβαλικό κλίμα που παρουσίασε η Κατερίνα Τσουκαλά, προβλήθηκαν τα βίντεο με τα highlights των παιχνιδιών και των φάσεων του φετινού Παιχνιδιού, ενώ τα πληρώματα υποβλήθηκαν σε μια ακόμη δοκιμασία-παιχνίδι, αυτό της «μπουνιάς» που είχε και την επιμέρους βαθμολογία και ήταν σε ανάμνηση του 1ου Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού πριν από 57 ολόκληρα χρόνια. Και τότε οι συμμετέχοντες είχαν υποβληθεί στη δοκιμασία της «μπουνιάς», του γνωστού παιχνιδιού που τότε είχε ζητηθεί να συναγωνιστούν τα πληρώματα στο παιχνίδι-μηχάνημα που υπήρχε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Χτες τα πληρώματα έπαιξαν το παιχνίδι στην Achaia Clauss ζωντανεύοντας μνήμες και συλλέγοντας βαθμούς.
Επίσης στην εκδήλωση δόθηκε η απάντηση για το θέμα “Έκτακτη Καρναβαλική Επικαιρότητα”: “Γριφώδης δήλωση του κυρίου Λου “7 και σώπαινε”. ΦΕΡΤΕ την απάντηση γραμμένη στο φύλλο της εφημερίδας που δημοσιεύτηκε ο γρίφος».
Σύμφωνα με την απάντηση:
«Πάτρα δεκαετία ’50. Παρέες νεαρών Πατρινών κοκορεύονται και διαπληκτίζονται. Τότε ένας από αυτούς, απευθυνόμενος σε κάποιον από την παρέα που θέλει να απαντήσει, του λέει: «ΛΟΥ…». Βάζοντας το δάχτυλό του μπροστά από το στόμα του και χρησιμοποιώντας Πατρινή αργκό και τη γνωστή φράση ΛΟΥ. Με αυτό τον τρόπο προτρέπει το συνομιλητή του να σωπάσει.
Τί σχέση έχει όμως αυτό με το γρίφο μας. Ίσως καμία σχέση, ίσως όμως και να έχει. Ίσως ο κύριος Wittgenstein να πέρασε από την Πάτρα ταξιδεύοντας στο χώρο και το χρόνο και να επηρεάστηκε λίγο από τις Καρναβαλοπαρέες. Αλλά τελικά δεν έχει και πολύ σημασία, γιατί η ιστορία γράφτηκε.
Ο γρίφος αναφέρεται στην πρόταση 7 του Tractatus, διάσημου έργου του Αυστριακού φιλοσόφου Wittgenstein:
"Για όσα δεν μπορεί να μιλά κανείς, γι΄ αυτά πρέπει να σωπαίνει".
Με αυτή την πρόταση κλείνει το Tractatus.
Με αυτή την πρόταση κλείνουμε το Παιχνίδι του 57ου Κρυμμένου Θησαυρού».
Στην εκδήλωση στην Achaia Clauss τα μέλη των πληρωμάτων πήραν αριθμημένα μπουκάλια Μαυροδάφνης, προσφορά της Achaia Clauss.