Πάτρα: Καθημερινή "πολιορκία" του λιμανιού - Τραγωδίες και συλλήψεις με πρωταγωνιστές μετανάστες

 

Καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά επιχειρήσεων μεταναστών να περάσουν με κάθε μέσο στο λιμάνι και από εκεί με πλοίο στην Ιταλία.

Ωστόσο, ορισμένες φορές αυτές οι προσπάθειες καταλήγουν σε τραγωδία , όπως αυτή που συνέβη το βραδυ του Σαββάτου.
Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για τον θανάσιμο τραυματισμό αλλοδαπού στον νότιο Λιμένα Πατρών, κατά τη διαδικασία φόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό.
Άμεσα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός βρισκόταν εγκλωβισμένος στο δεξί εμπρόσθιο τροχό του επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος, μη έχοντας τις αισθήσεις του. Ο εν λόγω αλλοδαπός τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να κρυφτεί στα αξόνια του Φ/Γ, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα. 
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Π.Υ. για τον απεγκλωβισμό του αλλοδαπού, ενώ κατέφθασε και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ με επιβαίνοντα ιατρό, από τον οποίο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στη συνέχεια, η σορός μεταφέρθηκε στο Π.Γ.Ν.Π. “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ” για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Στο μεταξύ στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 33 και 34 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ο 33χρονος οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος ως συνεργός στην απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα του 34χρονου, ο οποίος δεν διέθετε τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα που να επιτρέπουν τη νόμιμη παραμονή του σε έδαφος SCHENGEN. Επιπλέον, για τον 34χρονο υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της άρνησης εισόδου σε έδαφος  SCHENGEN. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ