Μεγάλη έκπληξη με τον Φορτούνη – Παίζει την Κυριακή

 

 

Σημαντική εξέλιξη για τον Κώστα Φορτούνη. Και δεδομένα μια αναπάντεχη αναβάθμιση για το πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς την Κυριακή ο κορυφαίος έλληνας ποδοσφαιριστής μπαίνει σε τροχιά επιστροφής χρησιμοποιώντας το μονοπάτι του Ολυμπιακού Β’.

Συνέβη με τον Ίνγκασον στον ΠΑΟΚ. Συνέβη με τον Σένκεφελντ στον Παναθηναϊκό. Θα συμβεί και με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, που από τη Δευτέρα έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στην ενεργό δράση. Θα χρησιμοποιήσει το «παράθυρο» της συμμετοχής στη δεύτερη ομάδα επιδιώκοντας σιγά-σιγά να βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Την Κυριακή οι συνθήκες είναι ιδανικές, καθώς το ματς με τη Νίκη Βόλου διεξάγεται στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, άρα εκ προοιμίου σε εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, με βάση το σχέδιο ένταξής του, θα αγωνιστεί 15-20 λεπτά.

Αυτή θα είναι η αφετηρία της επιστροφής του. Όχι όμως και η μοναδική του παρουσία στον Ολυμπιακό Β’. Μέσα από τα ματς της ομάδας του Αριέλ Ιμπαγάσα, ο Φορτούνης θα επιχειρεί να αυξάνει την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Να παίρνει ολοένα και περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Είναι δηλαδή εντός «σχεδίου» και η παρουσία του την Τετάρτη (2/2) για ένα ημίχρονο κόντρα στην Ξάνθη κ.λπ.

Προφανώς με αυτόν τον τρόπο η επανένταξή του στην πρώτη ομάδα θα προχωρήσει ταχύτερα. Και ο ίδιος θα πάρει και την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση που απαιτείται. Στις 26 Ιούνη τραυματίστηκε. Στις 15 Ιούλη έκανε την επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό του αριστερού του ποδιού. Είναι επτά μήνες μακριά από την αγωνιστική δράση. Έχει λοιπόν τεράστια σημασία να αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Συνολικά από εκείνο το φιλικό ματς στο Βεργκλ της Αυστρίας, το εναρκτήριο της προετοιμασίας, όπου ο Φορτούνης τραυματίστηκε, έχουν περάσει 215 ημέρες. Για την ιστορία: το 2020, όταν ο διεθνής άσος επέστρεψε από έναν αντίστοιχο τραυματισμό, έκανε το ντεμπούτο του σε ένα ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα, στις 15 Ιανουαρίου. Είχε αγωνιστεί 37΄ στην επικράτηση των Ερυθρόλευκων με 4-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκης.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης