Ειδήσεις από τον Δήμο Ερυμάνθου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός για το 2022 

Ο πιο ελπιδοφόρος και φιλόδοξος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών κατατέθηκε για το 2022 από τη δημοτική Αρχή Ερυμάνθου, καθώς περιλαμβάνει τα περισσότερα έργα και μελέτες που έχουν δρομολογηθεί ποτέ στο Δήμο, με αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη.

Έργα, μελέτες και δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των υποδομών, στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην ανάπτυξη του τουρισμού και στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Ο προϋπολογισμός, ο οποίος εκτός από ρεαλιστικός είναι και ισοσκελισμένος, ποσού 20.878.601,99 ευρώ εγκρίθηκε κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου.

«Το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον Δήμο Ερυμάνθου αφού πλέον έχουν ωριμάσει τα περισσότερα από τα μεγάλα έργα, τα οποία σύντομα θα αρχίσουν να γίνονται πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής και προσέθεσε πως εκτός από τα προγραμματισμένα έργα, ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή της αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν υποβληθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα. 

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του νέου προϋπολογισμού που αποτυπώνεται και στους πίνακες των οικονομικών στοιχείων είναι η περιστολή των λειτουργικών δαπανών, η σημαντική αποπληρωμή δανείων, χωρίς να έχουν ληφθεί νέα, την ώρα μάλιστα, που έχουν μειωθεί σημαντικά οι θεσμοθετημένοι πόροι που αποδίδονται στον Δήμο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έκανε αφορά στα σημαντικότερα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου και θα συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Πρόκειται για έργα ύδρευσης, άρδευσης, τουριστικής αξιοποίησης, εκπαίδευσης, αναπλάσεων και αποχέτευσης. Τέλος, ο κ. Μπαρής ανέφερε πως στη σύνταξη του προϋπολογισμού έχουν ληφθεί υπόψη και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από τις εκκρεμείς τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή. 

Τα αναλυτικά στοιχεία εσόδων- εξόδων, τους πίνακες κατανομής των πιστώσεων, κ.α. παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σοφία Ταλαγάνη, απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων. 

 

 

Παράταση παραχώρησης του γηπέδου Βασιλικού στον Α.Σ.Τ. ΠΕΛΟΠΑΣ 

Tην παράταση παραχώρησης του γηπέδου Βασιλικού στον Α.Σ.Τ. ΠΕΛΟΠΑΣ μέχρι το τέλος του 2025 αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερυμάνθου. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής και ο προπονητής τοξοβολίας, Παύλος Κούλης συνυπέγραψαν το συμφωνητικό παραχώρησης του γηπέδου στον αθλητικό σύλλογο, ο οποίος έχει μετατρέψει το χώρο σε πρότυπο προπονητικό κέντρο φιλοξενώντας σημαντικές διοργανώσεις που έχουν βάλει στο «στόχο» του ενδιαφέροντος της διεθνούς τοξοβολίας την περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου.

Ο αθλητικός σύλλογος τοξοβολίας «ΠΕΛΟΠΑΣ» είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (E.O.T) και αναγνωρισμένο σωματείο από την Ελληνική Γραμματεία Αθλητισμού. Κατά την πολυετή λειτουργία του έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα φυτώριο αθλητών, διδάσκοντας με ασφάλεια την τέχνη της τοξοβολίας, ενώ έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις σε αγώνες πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας.

Μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε πως «η δημοτική Αρχή στηρίζει και εμπράκτως κάθε προσπάθεια που έχει στόχο αφενός της αξιοποίησης δημοτικών χώρων προς όφελος, κυρίως των νέων μας κι αφετέρου, την έμπρακτη στήριξη των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, αποτελώντας ενεργά κύτταρα της τοπικής μας κοινωνίας. Ένα από αυτά είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας «ΠΕΛΟΠΑΣ που προάγει τον αθλητισμό. Ευχόμαστε σε όλους να συνεχίσουν εξίσου δυναμικά, παραμένοντας προσηλωμένοι στο στόχο τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Κούλης τόνισε πως «ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Κο Θεόδωρο Μπαρή στο δημοτικό συμβούλιο και  στην τοπική κοινότητα του Βασιλικού, που μας δίνουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο μας και να αναδείξουμε την περιοχή μας σαν πρότυπη  κοιτίδα αθλητισμού και πολιτισμού».

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ