H ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας για τα περιστατικά βιασμού και bullying

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε ανακοίνωση της, η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας αναφέρει:

Τις τελευταίες μέρες η χώρα μας δέχεται ασταμάτητα πυρά από περιστατικά βίας όλων των περιπτώσεων. Βία κάθε είδους είτε αυτή λέγεται λεκτική και συνάμα εκφοβισμός(bullying) είτε σεξουαλική με τον τρόπο η με την απόπειρα βιασμού. 

Ξεκινώντας από τον Βασίλη φοιτητή Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών ο οποίος βίωνε καταστάσεις bullying από ανθρώπους οι οποίοι του έγραφαν απρεπή σχόλια έξω από το σπίτι του. 

Συνεχίζοντας με την 24χρονη Γεωργία θύμα βιασμού στην Θεσσαλονίκη της οποίας της έριξαν στο ποτό ουσίες έτσι ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει και να την βιάσουν. 

Σε ένα περιστατικό προ ολίγων ημερών που έχει συνταράξει την πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας. Συγκεκριμένα απόφοιτη και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του πανεπιστημίου Πατρών κατήγγειλε καθηγητή του τμήματος της για σεξουαλική παρενόχληση. 

Ως ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας παροτρύνουμε κάθε άνθρωπο που βιώνει οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού , είτε είναι θύμα βιασμού η απόπειρας βιασμού να μιλήσει και εμείς θα είμαστε εκεί γι’ αυτόν τον άνθρωπο ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. 

Ακόμα ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του συγκεκριμένου καθηγητή από το Πανεπιστήμιο Πατρών , τέτοιοι άνθρωποι δεν χωράνε στην ακαδημαϊκή κοινότητα. 

 

Διαβάστε επίσης