Ο Κώστας Πελετίδης στην πρεμιέρα του νέου World League Πόλο Γυναικών στο κολυμβητήριο «Πεπανός»

Μετά από πρόσκληση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μετά από πρόσκληση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) παραβρέθηκε στην πρεμιέρα του νέου World League Πόλο Γυναικών στο κολυμβητήριο «Πεπανός» της Πάτρας και παρακολούθησε τον αγώνα Ελλάδα – Ουγγαρία.

Ο Δήμαρχος εμφανώς χαρούμενος για το θρίαμβο της Εθνικής Ομάδας επί της πανίσχυρης Ουγγαρίας, που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο  στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες, που διαφήμισε το Πόλο, στο οποίο η πόλη μας έχει μεγάλη παράδοση στους Άνδρες, αλλά πλέον και στις Γυναίκες. Η ομάδα μας κατάφερε μια μεγάλη νίκη κατά ενός ισχυρού και φημισμένου αντιπάλου. Συγχαρητήρια στις παίκτριες μας και την προπονήτρια κι εύχομαι ανάλογη συνέχεια στο World League σε Γυναίκες και Άνδρες. 

Θέλουμε στην πόλη μας να γίνονται τέτοια σπουδαία αθλητικά γεγονότα όχι μόνο γιατί προσφέρουν θέαμα υψηλού επιπέδου αλλά και γιατί ωθούν την ανάπτυξη του αθλητισμού, όταν συνδυάζονται με τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές. Είναι ο καλύτερος δρόμος πρόληψης για να μην οδηγηθούν τα παιδιά μας στις εξαρτήσεις. 

Η πόλη μας χρειάζεται στον αρκτικό τομέα της άμεσα ένα ακόμη κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων, όπως θα είναι της Αγυιάς που έχει εξαγγελθεί και το περιμένουμε, αλλά και μια κλειστή πισίνα εκμάθησης. Επίσης το κράτος θα πρέπει να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου, που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αγωνιστική κολύμβηση αλλά θα μειώσει και τους πνιγμούς».

 

Διαβάστε επίσης