Καραμανλής: Αποζημίωση €1.000 στους επιβάτες τραίνων που εγκλωβίστηκαν

400 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα τρένα στην Οινόη

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (του Ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane Group-FSI) και ζήτησε η εταιρεία να καταβάλει από 1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες χτεσινών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα, για τη μεγάλη ταλαιπωρία τους.

Πράγματι, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. συμφώνησε να καταβάλει από 1.000 ευρώ στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 885 Καλαμπάκα-Αθήνα, I/C 54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), I/C 55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα), I/C 56 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και I/C 57 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα).

Tην δική τους πολύωρη ταλαιπωρία στα βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έζησαν και οι επιβάτες της σιδηροδρομικής σύνδεσης από και προς Θεσσαλονίκη, η οποία διεκόπη, λόγω της ακινητοποίησης της αμαξοστοιχίας 54 στην Λειβαδιά και πτώσης δένδρου. Αυτό είχε αποτέλεσμα τα δρομολόγια 55 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα) και 56 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) που ήταν ήδη σε πορεία, να παραμείνουν στο σταθμό της Οινόης.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι αμαξοστοιχίες ήταν σταθμευμένες με ασφάλεια εντός του σταθμού και είχαν θέρμανση καθ' όλη τη διάρκεια της αναμονής. Με την συνδρομή περιπολικού, οι συνοδοί των αμαξοστοιχιών φρόντισαν για τις προμήθειες από γειτονικά μαγαζιά.

Σήμερα το πρωί, ξεκίνησε η εκκένωση των επιβατών με λεωφορεία μισθωμένα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ολοκληρώθηκε στις 10:00, με το μεγαλύτερο μέρος των επιβατών να αποβιβάζονται στο ΣΣ Λαρίσης, καθώς ορισμένοι επιβαίνοντες επέλεξαν να μετακινηθούν με ίδια μέσα προς Θεσσαλονίκη.

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 400 άτομα με 70 να φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο των Αθηνών.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα επανέλθουν τα δρομολόγια στον άξονα Αθηνών - Θεσσαλονίκης

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης