Αντώνης Χαροκόπος: Παρέμβαση για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στα Κέντρα Υγείας Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας και Ακράτας

Επερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή

 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο», Αντώνης Χαροκόπος κατέθεσε στην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου επερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή σχετικά με  τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας και Ακράτας

 

Αναλυτικά, το κείμενο της επερώτησης έχει ως εξής: 

 

Πάτρα, 21-01-2022

Προς:  Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, κα Μπίλια Μαρία

Θέμα: «Επερώτηση σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που

            αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας και Ακράτας» 

 

Κυρία Πρόεδρε,

  Μέσω δημοσιεύσεων στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο, των κινητοποιήσεων στην 6η Υ.Π.Ε. και προσωπικής επικοινωνίας με τους εθελοντικούς συλλόγους και κατοίκους των περιοχών, ενημερώθηκα σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας και Ακράτας, τα οποία καθιστούν τη λειτουργία τους επισφαλής.

  Σε μία περίοδο, ελέω πανδημίας, που το σύνολο των δομών υγείας λειτουργεί οριακά, το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας καλείται να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο όγκο ασθενών έχοντας στο δυναμικό του πολύ μικρότερο αριθμό ιατρών από αυτόν που απαιτούν οι ανάγκες και οι οποίοι αναγκάζονται να επιτελούν το έργο τους μέχρι εξάντλησης. Επιπλέον, το μικροβιολογικό εργαστήριο δε λειτουργεί επί σειρά ετών, ενώ προβλήματα λειτουργίας εντοπίζονται και στο ακτινολογικό εργαστήριο.

  Τα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας Ερυμάνθειας και Ακράτας αντί να ενισχύονται και να οργανώνονται, αποδυναμώνονται συνεχώς, με τους ιατρούς να μετακινούνται στο Π.Γ.Ν.Π. και προσφάτως στο Νοσοκομείο Αιγίου. Είναι αδιανόητο να στερούνται υπηρεσίες υγείας οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών και να αναγκάζονται οι υγειονομικοί να μετακινούνται υπό εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας.    

  Επειδή πρόκειται για μείζον ζήτημα, με ζωτικής σημασίας επιπτώσεις στους πολίτες αλλά στο προσωπικό, παρακαλώ, σε επικειμένη συνεδρίαση, να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με ενέργειες και πρωτοβουλίες, που θα έπρεπε ήδη να έχει προβεί,  η Περιφερειακή Αρχή για την εξεύρεση λύσεων και ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας και Ακράτας.

  Σας ευχαριστώ.


 

Χαροκόπος Αντώνιος

Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας

Συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο»

 


 

Διαβάστε επίσης