Πατρινό Καρναβάλι 2022: Στους δρόμους από σήμερα οι τελάληδες - Το πρόγραμμα Παρασκευής και Σαββάτου

 

Με κεντρικό σύνθημα προσαρμοσμένο στις συνθήκες των ημερών το νέο Μουσικό Άρμα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και οι δύο τελάληδες του Πατρινού Καρναβαλιού, ο Γιώργος Λογαράς και η Μαρία Αγουρίδη τις επόμενες μέρες θα αναγγείλουν την έναρξη της μεγάλης γιορτής της Πάτρας μεταδίδοντας σε όλη την πόλη και τις συνοικίες χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα. 

 

Σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου με τη φυσική τους παρουσία, το γνωστό χιουμοριστικό και περιπαικτικό τρόπο, οι Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς ντυμένοι με τις καρναβαλικές στολές τους θα φορέσουν τον καλύτερο καρναβαλικό εαυτό τους και θα μεταφέρουν σε κάθε άκρη το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 δίνοντας επίκαιρο τόνο πάνω σε στίχους που έγραψε ο Τζίμης Πολίτης.

Και οι δυο τους είναι συνδεδεμένοι με τον ξεχωριστό αυτό ρόλο του Πατρινού Καρναβαλιού, αφού η Μαρία Αγουρίδη ήταν η προπέρσινη «τελάλισσα» του Πατρινού Καρναβαλιού που «αναστάτωσε» με την εξωστρεφή παρουσία της πολλές από τις δράσεις, ενώ ο Γιώργος Λογαράς αποδείχτηκε εξαιρετικός και στον ρόλο του τελάλη σε παλαιότερες διοργανώσεις. Και οι δυο τους συναντήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία στην έναρξη της περσινής διοργάνωσης και η συνάντηση αυτή συνεχίζεται και φέτος. Ενώνουν τις δυνάμεις τους και θέτουν την καρναβαλική μηχανή σε κίνηση.

Ωστόσο θα έχουν καίριο «καρναβαλικό» ρόλο και στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πατρών (σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα) το πρωί του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου.

 

Οι διαδρομές του μουσικού άρματος το επόμενο τριήμερο: 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  21/1/2022 

ΠΡΩΙ 

Από τις 10.30 το νέο μουσικό άρμα με τους δύο τελάληδες σε φυσική παρουσία θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: 

Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-ΤΕΙ-Καλαβρύτων-Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα-Ευβοίας-Ανθείας-Εργατικές Κατοικίες Ανθείας-Οδυσσέα Ελύτη (αναστροφή)-Αγίου Ιωάννου Πράτσικα-Αγίας Τριάδος-Δορυλλαίου-Ιωνίας-ΠόντουΠλατεία Ελευθερίας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου- Κορίνθου- Φαβιέρου- Έλληνος Στρατιώτου -Νοταρά-Αγυιάς-Ηρώων Πολυτεχνείου- Όθωνος Αμαλίας -Καρόλου-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Αγίας Τριάδος-Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου-Σολωμού-Σμύρνης-Αγίας Τριάδος-Πλατεία Βούδ - Γεωργίου Ολυμπίου-Σολωμού-Καραϊσκάκη-Γούναρη-Κλάους-Πετρωτό. 

ΒΡΑΔΥ 

Από τις 18.00 το μουσικό άρμα και οι δύο τελάληδες θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή Πετρωτό – Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλ. Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος- Κολοκοτρώνη- Όθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραϊσκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος- Αγ. Νικολάου-Κανακάρη- Γούναρη-Αγ.Ανδρέου-Καρόλου- Ρήγα Φεραίου-Αράτου-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/1/2022

ΠΡΩΙ  

Από τις 10.00 το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή:   

Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Αγ. Ανδρέου –Τριών Συμμάχων - Αγ. Νικολάου-Μαιζώνος -κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου, Μαιζώνος φτάνει στο Δημαρχείο στις 11: 45 όπου και θα πραγματοποιηθεί παρουσία των δύο τελάληδων η καθιερωμένη παράδοση του Καρναβαλικού Λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων κο Κώστα Πελετίδη από την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας κα Ήρα Κουρή. 

Διαβάστε επίσης