Australian Open: Νίκη-πρόκριση για τον Τσιτσιπά, επικράτησε 3-1 σετ του Μπάεζ

 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και δυσκολεύτηκε, ξεπέρασε το εμπόδιο του Σεμπάστιαν Μπάεζ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο 4) επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Αργεντινού (Νο 88) και προχωρά ακάθεκτος στο τουρνουά της Μελβούρνης.

Ο Μπάεζ ήταν ανταγωνιστικός, βάζοντας δύσκολα στον «Στεφ», ωστόσο εν τέλει ο Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη-πρόκριση με 7-6(1), 6-7(5), 6-3, 6-4, μετά από τρεις ώρες και 20 λεπτά.

Ο αγώνας

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς άγγιξε δύο φορές το break, καθώς προηγήθηκε δις με 40-0 του αντιπάλου του, ωστόσο ο Αργεντινός επαλήθευσε τη φήμη, που τον συνοδεύει, ότι δεν τα παρατάει ποτέ και παλεύει κάθε πόντο.

Ο Μπάεζ έτσι, όχι μονο κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, αλλά μάλιστα έφτασε στο break, στο πρώτο σερβίς, που κατάφερε να δημιουργήσει πρόβλημα στον Στέφανο, παίρνοντας προβάδισμα με 5-4.

Πάντως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας διατήρησε τη ψυχραιμία του, παίρνοντας το σερβίς του πίσω, ενώ, μέσω του τάι μπρέικ, όπου κυριάρχησε πλήρως, κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο σετ απέναντι στον μαχητικό αντίπαλό του, μετά από 59 λεπτά αγώνα.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης