Πατρινό Καρναβάλι 2022: Το tempo24 αποκαλύπτει όλα όσα θα δούμε το Σάββατο στους δρόμους της πόλης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την... έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2022.

Φέτος, για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία του θεσμού, δε θα πραγματοποιηθεί Τελετή Έναρξης, έστω και σε εσωτερικό χώρο, όπως είχε γίνει πέρυσι.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι το Σάββατο η πόλη θα σιωπήσει. Το ακριβώς αντίθετο:

θα "φωνάξει" ότι το Πατρινό Καρναβάλι είναι εδώ ακόμα και υπό αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.

Η ΚΕΔΗΠ "Καρναβάλι Πάτρας" σχεδιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που θα απλωθούν στην πόλη, μεταφέροντας τη χαρά, το κέφι και την αισιοδοξία του Πατρινού Καρναβαλιού, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Το tempo24.news συγκέντρωσε πληροφορίες και παρουσιάζει για πρώτη φορά, όλα όσα θα λάβουν χώρα στην Πάτρα από το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου.

Τι θα δούμε το Σάββατο στους δρόμους της Πάτρας

Ζωντανή μουσική θα... πλημμυρίσει το κέντρο της Πάτρας μετά τις 10 το πρωί. Τα σημεία θα είναι δύο: Το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και το Δημαρχείο της πόλης.

Μπροστά από τον "Απόλλωνα" θα βρίσκονται τα μουσικά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και στο Δημαρχείο η Δημοτική Μπάντα, παίζοντας σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Η Πλατεία Γεωργίου θα αποτελέσει χώρο ενός συνόλου διαφορετικών δράσεων, με καλλιτεχνικά σχήματα να διασχίζουν τους δρόμους της Πάτρας και να καταλήγουν στην κεντρική πλατεία.

 

Εκεί θα φτάσουν οι ex-saltibagos, οι οποίοι θα διασχίσουν όλον τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και θα συναντήσουν τις καρναβαλοποδηλατάδες, που θα έχουν διασχίσει τη Μαιζώνος και τις καρναβαλοθεατρικές κινούμενες φιγούρες.

Λίγο μετά τις 11, θα φτάσει στην Πλατεία Γεωργίου το μουσικό άρμα των τελάληδων. Ο Γιώργος Λογαράς και η Μαρία Αγουρίδη, με τον μοναδικό τους τρόπο θα "τελελούν" την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Από την Πλατεία Γεωργίου, η πομπή με το άρμα των Τελάληδων πρώτο, θα αναχωρήσει με προορισμό το Δημαρχείο για την καθιερωμένη τελετή παράδοσης του Καρναβαλικού Λαβάρου.

Έναρξη... αλλιώς το βράδυ του Σαββάτου

Όπως έχει γίνει γνωστό, το βράδυ του Σαββάτου δε θα περιλαμβάνει Τελετή Έναρξης, ούτε καν σε ζωντανή απευθείας μετάδοση, όπως είχε γίνει το 2021, από τη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων.

141513527_10225591147675873_1211258588725806454_n.jpg

Στιγμιότυπο από την Τελετή Έναρξης 2021: Η Μαρία Αγουρίδη, ο Ιάσονας Τσόλης και η Κατερίνα Τσουκαλά

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά το tempo24.news, η κήρυξη της έναρξης θα γίνει κανονικά, μέσα από ένα ιδιαίτερο οπτικοακουστικό δρώμενο που θα μεταδοθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πρόκειται για μια οπτικοακουστική σύνθεση, με τις καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές στιγμές από τις Τελετές Έναρξης των τελευταίων ετών, το οποίο θα συμπηρώνεται από την παρουσίαση της γνώριμης Κατερίνας Τσουκαλά.

Στο βίντεο αυτό, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει την Έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2022, ενώ το μήνυμά της θα απευθύνει η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ "Καρναβάλι Πάτρας", Ήρα Κουρή.

 

Φυσικά, τις δράσεις του Δήμου θα συμπληρώσουν και τα όσα προγραμματίζουν τα πληρώματα, αφού όπως έχει γίνει γνωστό, προγραμματίζουν μηχανοκίνητη... παρέλαση με τα αυτοκίνητά τους στολισμένα καρναβαλικά.

Όλα δείχνουν ότι παρά τις δύσκολες υγειονομικά συνθήκες, το Σάββατο στην Πάτρα θα φυσήξει... αέρας Πατρινού Καρναβαλιού.

Διαβάστε επίσης