Πλημμύρες και προβλήματα στη Λάρισα- Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί

Η κακοκαιρία πλήττει σφοδρά την ευρύτερη περιοχή

Η κακοκαιρία “Διομήδης” δείχνει τα “δόντια” της τις τελευταίες ώρες στη Λάρισα, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα στις μετακινήσεις. Η κακοκαιρία πλήττει σφοδρά την ευρύτερη περιοχή από το απόγευμα της Δευτέρας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί κλήσεις για παροχή βοήθειας και πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια, ενώ έχει χρειαστεί να επέμβει σε δύο περιπτώσεις, προκειμένου να απεγκλωβίσει οδηγούς.

 

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, το πρώτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 7 το πρωί στο παράδρομο της εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης στο ύψος των διοδίων Μακρυχωρίου, όταν οδηγός επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητο του από σημείο που είχε συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος νερού, με αποτέλεσμα να σβήσει η μηχανή του αμαξιού του. Η παρέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση, και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, μεταφέροντάς τον σώο σε ασφαλές σημείο.

 

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε μετά τις 10 το πρωί στο δρόμο Συκουρίου – Σπηλιάς. Ένας οδηγός “έμεινε” με το αυτοκίνητό του εξαιτίας του χιονιού. Και σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, απομακρύνοντας τον οδηγό από το αυτοκίνητό του με ασφάλεια.

Πλημμύρισαν σπίτια στα Φάρσαλα, έπεσαν δέντρα στην Κοιλάδα του δήμου Τεμπών

Σε χωριά του δήμου Φαρσάλων πλημμύρισαν σπίτια και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά σε συνεχείς αντλήσεις υδάτων, καθώς η συνεχόμενη βροχόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα στην περιοχή.

Επιπλέον, πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στην Κοιλάδα του δήμου Τεμπών, εκεί όπου έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τα απομακρύνει.

 

Η κακοκαιρία “Διομήδης” προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στους δήμους Φαρσάλων και Κιλελέρ κατά μήκος του άξονα Λάρισας- Φαρσάλων. Όπως αναφέρει το thessaliatv.gr πλημμύρισαν χωράφια στις Νέες Καρυές, ενώ έπεσαν φερτά υλικά με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία προς Φάρσαλα, στο ύψος των Χαλκιάδων.

Συνολικά πάνω από 15 μηχανήματα του δήμου αλλά και ιδιωτών επιχειρούν σε πλήθος σημείων όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση.

 

Συγκεκριμένα, γίνονται επιχειρήσεις χώρα στα χωριά Χαλκιάδες, Ζωοδόχο Πηγή, Βαμβακού, Ρευματιά, Ευϋδριο, Υπέρεια, Σταυρός, Πολυνέρι κι Ανωχώρι. Επίσης μηχανήματα επιχειρούν στους οδικούς άξονες Βόλου και Λάρισας (από το ύψος των Χαλκιάδων μέχρι και τη διασταύρωση για Βαμβακού) καθώς και τρία μηχανήματα ανατολικά και δυτικά της πόλης των Φαρσάλων.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τη διέλευση από τα εξής σημεία: Στον δρόμο προς Ανωχώρι και Κατωχώρι, στην οδό Βόλου, στον οδικό άξονα από Βαμβακιού και Ρευματιά προς Αμπελιά και στο δρόμο Φαρσάλων – Λάρισας.

 

Η πολιτική προστασία του δήμου Φαρσάλων συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης