Πάτρα: Επελαύνει η Όμικρον; - Ανησυχία από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

 

Ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στην Αχαΐα. 

Τα 412 κρούσματα της Τρίτης, αν και ακολουθούν την εξίσου ραγδαία εκτόξευση της επικράτειας, προκαλούν γενικευμένο συναγερμό στις αρμόδιες αρχές.

Πλέον το μήνυμα που στέλνεται από κάθε κατεύθυνση είναι για πιστή και αυστηρή τήρηση των μέτρων και δε χωράει παρερμηνείες.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, "Θεωρείται σχεδόν βέβαιη η ύπαρξη της μετάλλαξης "Όμικρον" στην περιοχή μας. Ακόμη δεν έχουμε τα αποτελέσματα των γονιδιακών ελέγχων που θα το επιβεβαιώνουν, ωστόσο είναι κάτι που εξηγεί γιατί φτάσαμε σε τέτοια νούμερα."

Μέσα στο ζοφερό τοπίο που δημιουργείται από την επέλαση της πανδημίας και θεωρώντας σχεδόν βέβαιο την εφαρμογή των νέων μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά, αισόδοξο μήνυμα στέλνεται από τους εμβολιασμούς.

Μόνο την Τρίτη, στην Αχαΐα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2.500 εμβολιασμοί, με τους 400 να είναι πολίτες που εμβολιάζονται για πρώτη φορά, όπως εξηγεί ο κ. Μπονάνος.

Την ίδια ώρα παρατηρείται αύξηση στα ενεργά κρούσματα που αγγίζουν πλέον τα 900, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Η μη αύξηση στις νοσηλείες, οι οποίες δείχνουν να σταθεροποιούνται με τάσεις μείωσης, είναι ένα ακόμη θετικό στοιχείο, το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό.

Πλέον, όλα θα κριθούν από το πόσο πιστά θα εφαρμοστούν τα μέτρα, πόσο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι για την τήρησή τους, καθώς η κατάσταση για ακόμη μια φορά μπορεί να μετατραπεί σε έκρυθμη.

 

Διαβάστε επίσης