Μιχάλης Κατρίνης: «Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά ο δρόμος Πάτρα – Πύργος θα ολοκληρωθεί»

 

Σε σχέση με τη Σύμβαση Παραχώρησης για τον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος που ψηφίστηκε στη Βουλή, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Τροποποιούμε για πολλοστή φορά την Σύμβαση ενός κομβικού έργου για την Ηλεία και την Αχαΐα, που  θα μπορούσε από το 2013 να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον 2 φορές. 

 

Τροποποιούμε για πολλοστή φορά την Σύμβαση ενός έργου, που θα μπορούσε αντί για Σύμβαση Παραχώρησης να ήταν Δημόσιο έργο, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με διόδια.

 

Επιπλέον, το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 40 μήνες από τώρα, δηλαδή στο τέλος του 2025, αν όλα πάνε καλά.

 

4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και 2,5 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ και τα δύο κόμματα, ακόμη, ανταλλάσσουν κατηγορίες στη Βουλή, για το ποιος …καθυστέρησε περισσότερο.

 

Αυτό που εκλείπει από πλευράς τους, όμως, είναι η αυτοκριτική.

 

Ούτε λέξη, ωστόσο, για τις διακομματικές ευθύνες που σίγουρα υπάρχουν.

 

Γιατί μαζί με τα οκτώ χρόνια καθυστερήσεων χάθηκαν και πολλές ανθρώπινες ζωές, σε έναν δρόμο πολύ μακριά από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, σε ένα δρόμο χωρίς καμία οδική ασφάλεια.

 

Οι Ηλείοι και οι Αχαιοί πολίτες δικαιούνται έναν Αυτοκινητόδρομο σύγχρονο, που θα στηρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας, μέσω του εμπορίου και του τουρισμού.

 

Παράλληλα, η Πολιτεία πρέπει να δεσμευτεί για την ολοκλήρωση και του υπόλοιπου τμήματος, από τον  Πύργο μέχρι την Τσακώνα.

 

Όπως και για τον προγραμματισμό της κατασκευής του τμήματος Πύργος - Αλφειός και της σύνδεσής του με την Αρχαία Ολυμπία.

 

Και βέβαια η Πολιτεία πρέπει να δεσμευτεί αυτή τη φορά και για την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου. 

 

Δεν πρέπει πλέον να χαθεί ούτε μία ημέρα.

 

Ούτε η Ηλεία, ούτε η Αχαΐα αντέχουν άλλες καθυστερήσεις».

 

Διαβάστε επίσης