Μαθητές της Πάτρας μάζεψαν ελιές - Το λάδι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στα συσσίτια και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Στο πλαίσιο του προγράμματος βιωματικής μάθησης

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής για μάζεμα της ελιάς, Δημήτρης Πελεκούδας,  επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το 51ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, εκεί όπου μετά από συνεννόηση με τον διευθυντή του σχολείου, οι μικροί μαθητές, μάζεψαν τις ελιές από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στην αυλή του σχολείου.

 

Η δραστηριότητα αυτή γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος βιωματικής μάθησης, είναι σε εξέλιξη από το 2014, αλλά διεκόπη για δύο χρόνια λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. 

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για το σκοπό για τον οποίο μαζεύονται οι ελιές και παρακολούθησαν όλα τα στάδια της διαδικασίας γεμάτοι ενθουσιασμό, αλλά και απορίες.

 

Μετά τις γιορτές, ελιές θα μαζέψουν και τα παιδιά του 18ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ Δήμος συνεργάζεται σ’ αυτό το επίπεδο και με το ΣΟΨΥ.

Το λάδι που βγαίνει από αυτό το πρόγραμμα, πάει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στα συσσίτια του Δήμου καθώς και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. 

Διαβάστε επίσης