Φωκίων Ζαΐμης για Αυτοκινητοδρόμιο: Δύσκολο εγχείρημα, αλλά πρέπει να το τολμήσουμε

 

Αναφορικά με το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΑΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης σε ανάρτησή του ανέφερε:

Εισηγήθηκα την συμμετοχή της ΠΔΕ στην αύξηση κεφαλαιου του Αυτοκινητοδρομιου στην Χαλανδρίτσα με αποδοχή της πλειοψηφίας των περ.συμβουλων συμπολιτευσης και αντιπολίτευσης.

Συνεβαλα και εισηγήθηκα, ως μέλος ΔΣ εκπροσωπωντας την ΠΔΕ, στο να προχωρήσουμε μπροστά παρόλα τα όποια λάθη του παρελθόντος από όπου κι αν προήλθαν, να επικαιροποιησουμε το επενδυτικό σχέδιο, να εξυγιανουμε την εταιρεία και να επιδιώξουμε την ανευρεση νέου επενδυτή από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Το σκεπτικό μας είναι να ενισχύσουμε την ρευστότητα της εταιρείας ως μέτοχοι αν και με πολύ μικρό ποσοστό αλλά και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βρεθεί επενδυτής και να υλοποιηθεί ένα οραματικο έργο της περιοχής.

Διευκρινίζω ότι ο δήμαρχος Ερύμανθου κι εγώ συμμετέχουμε στο δ.σ.της εταιρείας για πρώτη φορά προκειμένου να δώσουμε μια ακόμα, τελευταία; ευκαιρία στην υλοποίηση του έργου. Σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνουμε την διοίκηση ή το ρίσκο της όποιας τελικά επένδυσης καθότι αφορά μια ιδιωτική εταιρεία με δεκάδες ιδιώτες μετόχους αλλα μας ενδιαφέρει να ανοίξουν θέσεις εργασίας, να υπάρχει διαφάνεια, να είναι βιώσιμη η επένδυση και να συνάδει με τους περιβαλλοντικους όρους που υφίστανται. Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ και οι μέτοχοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι υπάρχουν και εναλλακτικά επενδυτικά σενάρια πέραν της αμιγους χρήσης Αυτοκινητοδρομιου εφόσον η σημερινή εξίσωση δεν προχωρήσει. Δύσκολο το εγχείρημα αλλά πρέπει να το τολμήσουμε.

 

Διαβάστε επίσης