Παυλάκης: Πρόβλεψη για “τσουνάμι θανάτων” λόγω της Όμικρον

"Ο κοινός πολίτης δεν καταλαβαίνει τι έρχεται"

“Καμπανάκι” έκρουσε για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Παυλάκης.

“Έχω πει από την άνοιξη, βλέποντας την Δέλτα και πλέον την Όμικρον που θα κάνει ένα τεράστιο τσουνάμι τον Ιανουάριο, το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι το σταμάτημα των ανθρώπινων επαφών, δηλαδή κλείσιμο. Αν γίνει το κλείσιμο γρήγορα θα είναι πιο αποτελεσματικό. Ήλπιζα ότι η Ελλάδα θα θυμάται τα μαθήματα της πρώτης περιόδου της πανδημίας” σημείωσε ο ερευνητής.

“Ο κοινός πολίτης δεν καταλαβαίνει τι έρχεται. Υπάρχουν δύο καινούριοι, φοβεροί ιοί και δεν είναι ίδια η κατάσταση σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει καλούς ειδικούς, η κυβέρνηση μπορεί να τους συμβουλευτεί και να βγάλει συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει. Αυτό είναι σημαντικό και η κυβέρνηση να ακούει τους σοβαρούς ειδικούς. Ο κ. Τσιόδρας έχει κάνει φοβερή δουλειά, όπως και ο κ. Ζαούτης. Τα ίδια θα πουν, που λέω και εγώ” υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι τους επηρεάζει όλους, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σημειώνοντας ότι πέρυσι η Ελλάδα δεν είχε 130 νεκρούς την ημέρα και φέτος καταγράφηκε νέο ρεκόρ, ενώ κάθε μέρα μετρά περίπου 100 θανάτους.

“Ο κάθε πυροβολημένος μπορεί να καταλάβει ότι θέλει, εγώ απευθύνομαι σε όσους ακούν τις λογικές φωνές. Ελπίζουμε ότι οι λογικοί άνθρωποι θα ακούσουν τους ειδικούς. Οι πυροβολημένοι, αυτό το 10% έχει αποφασίσει να ζήσει στο μεσαίωνα” πρόσθεσε.

“Οι ειδικοί θα σας πουν ότι αυτή τη στιγμή έρχεται τσουνάμι μολύνσεων κι επειδή η Ελλάδα έχει το ¼ των πολιτών που είναι απροστάτευτοι τελείως, θα υπάρξει και τσουνάμι θανάτων και τα νοσοκομεία ζήτημα είναι σε αυτό το τσουνάμι να αντέξουν άλλες δύο εβδομάδες. Αυτή είναι η πρόβλεψη. Τα ελληνικά νοσοκομεία αντέχουν 400-500 διασωληνώσεις. Από εκεί και ύστερα είναι ζήτημα χρόνου πότε θα τα “παίξουν” όλοι οι γιατροί” σημείωσε.

“Τώρα είναι τελευταία ευκαιρία πριν τις γιορτές να κοπούν τα κρούσματα ώστε μετά να μην υπάρχει ανάγκη από lockdown διαρκείας” κατέληξε.

Διαβάστε επίσης