Δυτ. Αχαΐα: Πάνω από 100 οικογένεις άστεγες από τις πλημμύρες - Σπ. Μυλωνάς: Να προχωρήσει η άμεση καταβολή αποζημιώσεων

 

«Αυτή τη στιγμή απαιτείται η άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες πλημμυροπαθείς καθώς και προς τους κτηνοτρόφους για να εξασφαλίσουν ζωοτροφές για τα ποίμνιά τους. Κι όταν λέω άμεση καταβολή, εννοώ άμεση», υπογράμμισε σήμερα (Δευτέρα 13/3) ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς.

Ο κ. Μυλωνάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, περιγράφοντας την δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος μετά το νέο καταστροφικο πέρασμα της πρόσφατης κακοκαιρίας αποκάλυψε πως 100 πολίτες έχουν ξεσπιτωθεί καθώς τα σπίτια τους πλημμύρισαν και δεν έχουν που να κοιμηθούν.  Ακόμη, σε δεκάδες σπίτια τα νερά έχουν μπει μέσα και έχουν καταστρέψει οικοσυσκευές ενώ τεράστιο είναι το πρόβλημα και για τους κτηνοτρόφους και αγρότες.

Η πλήρης δήλωση του Σπύρου Μυλωνά έχει ως εξής:

«Η πλήρης αποτύπωση των ζημιών που πάθαμε, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για να μην συμβούν ξανά καταστροφές σε τέτοια έκταση, αποτελούν διαδικασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει. Ωστόσο σήμερα κιόλας απαιτείται μια σημαντική κίνηση. Θα πρέπει αμέσως να πιστωθεί στους πληγέντες προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής, αποζημίωση οικοσυσκευής, επιχορήγηση στις επιχειρήσεις που επλήγησαν καθώς και αποζημίωση στους κτηνοτρόφους για να εξασφαλίσουν άμεσα ζωοτροφές για τα ποίμνιά τους καθώς και στους αγρότες για τις καλλιέργειες που επλήγησαν.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε σε άλλες καταστροφές μεγάλης κλίμακας, με την  άμεση προκαταβολή αποζημιώσεων, είναι αναγκαίο να καλύψει και τη Δυτική Αχαϊα. Κι όταν μιλάω για άμεση καταβολή αποζημιώσεων, εννοώ σήμερα».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης