Ενα επίφοβο «θα επανέλθουμε»

του Παντελή Μπουκάλα

 

Την προηγούμενη φορά, στα τέλη του Σεπτέμβρη, ένας αρνητής κόβιντ όρμησε στο δημοτικό της Θέρμης και προπηλάκισε τη διευθύντρια, επειδή δεν επέτρεπε στον γιο του να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα.

Και εκτός των άλλων απολύτως ορθολογικών, απαιτούσε αποζημίωση 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Πιθανόν υπολόγισε τα οικονομικά του δικαιώματα βάσει της διάσημης μεθόδου Αρτέμη Σώρρα, με την οποία ο ιδρυτής του συμπαντικού κινήματος «Ελλήνων Συνέλευσις» είχε υπολογίσει σε 600 δισ. (ευρώ ή δολάρια, δεν είμαι βέβαιος, πάντως όχι κατοχικές δραχμές) όσα χρωστάει στην Ελλάδα, από την προπολεμική αρχαιότητα, η Τράπεζα της Ανατολής.

Κάποιοι δικαστικοί είχαν αποδεχτεί τους παράλογους σώρρειους υπολογισμούς· ίσως χρωστούσαν οι άνθρωποι τίποτε δάνεια και προσδοκούσαν να τα ξεχρεώσουν με το μερίδιό τους. Αντίθετα, τους κάπως λογικότερους υπολογισμούς του πνευματικού τους διαδόχου, του κυριολεκτικά Θερμο-κέφαλου γονέα, δεν τους αποδέχτηκε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης. Και τον καταδίκασε σε δεκαπεντάμηνη φυλάκιση. Μάλιστα ο ήρωάς μας τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 300 ευρώ, γιατί δεν φορούσε μάσκα στο δικαστήριο. Κι αυτό ακριβώς το τρακοσάρι τον έπεισε ότι είναι όντως μετεμψύχωση των 300 στο σύνολό τους – του Λεωνίδα, ποιου άλλου. Στο χθεσινό επεισόδιο, αυτή τη φορά στο Αιγίνιο της Πιερίας, «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» (αυτόκλητοι όσο και οι κάθε λογής θεματοφύλακες του έθνους, της πατρίδας και των «δέκα χιλιάδων χρόνων ελληνικής ιστορίας», κατά τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις) απήγαγαν πρωινιάτικα τον διευθυντή του γυμνασίου (ο διευθυντής του λυκείου, επίσης στόχος τους, δεν είχε φτάσει ακόμα), του φόρεσαν χειροπέδες και, αφού τον ταλαιπώρησαν, τον «παρέδωσαν» στο αστυνομικό τμήμα. Σαν παράνομο και προδότη. Επειδή ο άνθρωπος, τη δουλειά του κάνοντας και τον όρκο του τηρώντας, εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αποφάσισε η πολιτεία.

Προχθές, άλλο άγημα είχε κάνει «επίσκεψη γνωριμίας» σε σχολείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, για να προειδοποιήσει τον διευθυντή ότι «καταπατά το Σύνταγμα» και να τον απειλήσει ότι «θα επανέλθει». Ισως αυτό το «θα επανέλθουμε» είναι στην καθαρεύουσα το φρικαλέο «θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει» των ναζιστών του Χίτλερ και των φιλοναζιστών του Μιχαλολιάκου, οι οποίοι κρύβουν πια τις τραμπούκικες ορέξεις τους κάτω από άλλα ψευδώνυμα. Τίποτε το «γραφικό» λοιπόν. Απλώς επικίνδυνο.

https://www.kathimerini.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ