Με την συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών θα πραγματοποιηθεί η ψηφιακή ημερίδα "Η Ψυχική μας Υγεία στην εποχή του covid-19"

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στις 18:00

Ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Η ψυχική μας υγεία στην εποχή του covid-19» διοργανώνει η Ιατρική Εταιρία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π.) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η ημερίδα έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της Ι.Ε.Δ.Ε.Π., (www.iedep.gr)  και θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές από τον χώρο της ψυχικής υγείας, του πανεπιστημίου και φορέων ασθενών ψυχικής υγείας.

Την ημερίδα θα προλογίσει ο κ. Περικλής Δουζδαμπάνης, Δρ. Νεφρολόγος, Πρόεδρος ΙΕΔΕΠ, Επιστημονικός υπεύθυνος νεφρολόγος ΜΧΑ Κυανούς Σταύρος Πατρών μαζί με την κα. Μαρίνα Ριζογιάννη, Αρχισυντάκτρια της Εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Συντάκτη Υγείας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) ο κ. Μάρκος Μαραγκός, Καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής της Παθολογικής του ΠΓΝΠ και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννης Καρβέλης. Με εισαγωγική ομιλία θα συμμετάσχει ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Metropolitan General. 

Στο δεύτερο μέρος της ψηφιακής ημερίδας θα γίνουν τοποθετήσεις και παρουσιάσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν με την συμμετοχή του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής και Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Φίλιππο Γουρζή. Θα μιλήσει επίσης ο κ. Γεώργιος Ρήγας, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κ.Ψ.Υ. Πάτρας, Ψυχίατρος, Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ, η κα. Κατερίνα Καραϊβάζογλου, Παιδοψυχίατρος, MD, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών , Επιστημονική Υπεύθυνος Κέντρο Ημέρας - Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.)  και η κα. Χριστίνα Μπίκου, Πρόεδρος, Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία -Σ.Ο.Ψ.Υ. Το προεδρείο της ενότητας αυτής θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Μάρκο Μαραγκό, Καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντή της Παθολογικής του ΠΓΝΠ και την κα. Μένη Μαλλιώρη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Αʹ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

 

Οι ομιλητές θα κληθούν να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα όπως:

Τι είναι ψυχική υγεία;
Πώς μπορούμε να προστατέψουμε την ψυχική μας υγεία αυτή την περίοδο της πανδημίας;
Είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την ψυχική μας υγεία;
Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους;

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και πληροφορίες για την ημερίδα: εδώ.

Εγγραφές εδώ

 

Διαβάστε επίσης