Ο τ. Νομάρχης Στάθης Αθανασόπουλος Σερέτης στηρίζει Γιώργο Παπανδρέου

 

Σε δηλωσή του ο τ. Νοάρχης Αχαΐας Στάθης Αθανασόπουλος Σερέτης αναφέρει:

Οι κρίσιμες εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής της 5ης Δεκεμβρίου, επανατοποθετούν χωρίς αμφιβολία στο προσκήνιο, το πλαίσιο της ξεκάθαρης ιδεολογικής και κοινωνικής αναφοράς του ΠΑΣΟΚ. Η αυθόρμητη και  χωρίς μηχανισμούς συμμετοχή μας σε αυτήν την εκλογική μάχη,  θα εισφέρει καταλυτικά στην επιδιωκόμενη  ανασυγκρότηση της Προοδευτικής  μας παράταξης και στην Δημοκρατική αναδόμηση του προοδευτικού μας χώρου. 

Με αυτές τις σκέψεις, πιστός στις απόψεις μου όλα αυτά τα χρόνια, έχω βαθιά την πεποίθηση, ότι η κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου  στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, είναι η μόνη ασφαλής  επιλογή.  Γι’ αυτό, δεν πρέπει να ενοχλεί η υποψηφιότητα του Γιώργου.  Θα ήταν σαν να  ενοχλεί η δοκιμασμένη του εμπειρία, οι μεταρρυθμίσεις του, η διεθνής και ιδεολογική του υπεροχή αλλά πάνω από όλα η γενναιότητα και η πολιτική του ακεραιότητα.  Ο Παπανδρέου  είναι ένας  υψηλού κύρους δημοκράτης, ένας διακριτικός ηγέτης και την ίδια στιγμή υπηρέτης του λαού. Του αναγνωρίζω πέραν των ρηξικέλευθων μεταρρυθμίσεών  και του πυκνού απαράμιλλου νομοθετικού του έργου, το αξιακό περιεχόμενο που επιστέγασε όλες τις  προοδευτικές και πολιτικές του θέσεις.

Στηρίζω την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, γιατί αφού σήκωσε στις πλάτες του την Ελλάδα τις κρίσιμες στιγμές του 2009, δέκα χρόνια μετά ανταποκρίνεται  στο πατριωτικό καθήκον της ευθύνης, μακριά από κάθε είδους  συμφέρον και αγνοώντας οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.

Είναι η επιλογή,  που μπορεί να αποδώσει στην χώρα  και στους Έλληνες ένα σοβαρό, πρωτοπόρο, ανοικτό, συμμετοχικό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και ν’ αλλάξει τους συσχετισμούς της συντήρησης. Το διακύβευμα είναι βαθιά πολιτικό και  άρα η ερμηνεία βρίσκεται στον σκοπό που εκπληρώνει η επικράτηση της υποψηφιότητας Παπανδρέου. Ερμηνεία, που δεν είναι άλλη από  την επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας στην Πατρίδα μας, με αρχηγό στο τιμόνι της ηγεσίας του κινήματος έναν γνήσιο πατριώτη. 

Η επιλογή στήριξης στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου είναι αυτονόητη και συνειδητή για μένα. Αυτονόητη και η ενότητα της επόμενης ημέρας, η οποία πρέπει να μας βρει όλους αγκαλιασμένους,  πάλι μαζί στον αγώνα  με πρώτο μέλημα την ανοικοδόμηση μια ισχυρής πλειοψηφικής παράταξης, που θα μας οδηγήσει  με σιγουριά στην νέα εποχή.  

Καλό αγώνα  σύντροφοι!

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ