Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: 40.000€ για ένα νέο όνομα - Φάμπρικα με τη συμμετοχή επίορκων αστυνομικών

Αξιωματικός ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος

Κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φως για τη δράση του κυκλώματος με τις πλαστές ταυτότητες, στο οποίο συμμετείχαν επίορκοι αστυνομικοί, προκαλεί σοκ. Αλβανοί κακοποιοί γίνονταν έναντι αδράς αμοιβής… Έλληνες ομογενείς από τη Ρωσία.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος με τις πλαστές ταυτότητες είναι ένας αξιωματικός, με μεγάλη πείρα και προϋπηρεσία. Ένας άνθρωπος που υπηρετεί σε τμήμα της Δυτικής Αττικής, πριν από πέντε χρόνια υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική και έχει κάνει πολλές μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό με το FBI, όπως μεταδίδει το newsit.gr

Είναι ο άνθρωπος, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που αντιστάθηκε σθεναρά όταν χθες (30.11.2021) έγινε έρευνα στο γραφείο του, αρνήθηκε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και όταν κλήθηκε κλειδαράς σε αυτό βρέθηκαν 320.000 ευρώ! Ισχυρίστηκε ότι είναι συγγενικού του προσώπου και τα κρατούσε στο τμήμα…

Εκτός από τις παράνομες ελληνοποιήσεις, το κύκλωμα είχε κάνει… φάμπρικα και το να «καθαρίσει» τα ονόματα βαρυποινιτών. Στο πελατολόγιο βρίσκει κανείς πολλούς Αλβανούς κακοποιούς, ανθρώπους που είχαν απασχολήσει τις αρχές για κακουργήματα, ορισμένοι εκ των οποίων καταζητούνταν.

Οι άνθρωποι αυτοί απευθύνονταν στο κύκλωμα και ζητούσαν ταυτότητες με νέο όνομα για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς να τους… «ακολουθεί» το αμαρτωλό παρελθόν τους.

Σε τουλάχιστον μια περίπτωση, για την έκδοση μιας νέας ταυτότητας σε ποινικό που ήθελε να αλλάξει στοιχεία, το κύκλωμα ζήτησε και πήρε από τον ενδιαφερόμενο 40.000 ευρώ, ανέφερε στο newsit.gr πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συνήθως, οι κακοποιοί που άλλαζαν ταυτότητα με τη βοήθεια των μελών του κυκλώματος, έπαιρναν τα στοιχεία Ελλήνων ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 20 συλλήψεις, με τους αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται να υπηρετούν σε τμήματα στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, τα Λιόσια, τη Γλυφάδα, την Ελευσίνα και την Ομόνοια.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μια γυναίκα η οποία φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα και υπηρετούσε σε τμήμα στην Ελευσίνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (01.12.2021) στην έδρα του Εσωτερικών Υποθέσεων για να ενημερωθεί για την υπόθεση και στις 16:00 αναμένεται να κάνει δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης