Πτώση F16 στην Ανδραβίδα – Σώος ο πιλότος - Πως αποφεύχθηκε η τραγωδία - ΝΕΟΤΕΡΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ο πιλότος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου και στη συνέχεια στο 251 γενικο Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Τα αντανακλαστικά του πιλότου ήταν εκείνα τα οποία τον βοήθησαν έγκαιρα να αντιληφθεί ότι δεν ήταν δυνατή η προσγείωση του αεροσκάφους στον αεροδιάδρομο της Ανδραβίδας.

Ο πιλότος στην προσπάθεια του να προσγειωθεί κατάλαβε έγκαιρα ότι αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει με ασφάλεια με συνέπεια να εγκαταλείψει το αεροπλάνο το οποίο συνετρίβη εντός του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. 

Ο πιλότος συμμετείχε σε εκπαιδευτική πτήση και είχε έρθει απο το Χανιά. 

Ατύχημα με μαχητικό αεροσκάφος F16 Block 52 plus της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα στην 117 πτέρυγα μάχης.

 

Ο πιλότος είναι σώος αφού πρόλαβε και εγκατέλειψε εγκαίρως το μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα. Το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και κατά την ώρα της προσγείωσης.

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Εγκατάλειψη μαχητικού αεροσκάφους F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας έλαβε χώρα, σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στις 15:40, εντός της αεροπορικής βάσης της Ανδραβίδας. Σώος είναι ο πιλότος, που μεταφέρεται προληπτικά στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), η εγκατάλειψη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του F-16 μετά από εκπαιδευτική πτήση.

 

---------------------------------

Μαχητικό αεροσκάφος F16 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στην Ανδραβίδα.


Ο πιλότος είναι σώος αφού πρόλαβε και εγκατέλειψε εγκαίρως το μαχητικό αεροσκάφος.

Το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

 

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ Σμήναρχος Κωνσταντίνος Γκουμάτσης αναφέρει για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους:

«Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους».

 

 

πηγη

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ