Τους διακριθέντες αθλητές της ΕΑΠ στο σκάκι υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος

Ιδιαίτερα τιμητική για το σκάκι και την ανάπτυξη του αθλήματος στην  Πάτρα, όπως επίσης  για την ομάδα της ΕΑΠ, ήταν η συμμετοχή τριών αθλητών του σωματείου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε από τις 15 έως 21 Οκτωβρίου 2021,  μετά τις επιτυχίες τους στα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του πατραϊκού σκάκι διακρίνονται και συμμετέχουν σε μία Πανευρωπαϊκή νεανική διοργάνωση τρεις αθλητές από το ίδιο σωματείο εκπροσωπώντας όχι μόνο την Πάτρα, αλλά και την Ελλάδα. Πρόκειται για επιτυχία του τμήματος σκάκι της ΕΑΠ και των προπονητών της, με επικεφαλής τον Κώστα Σιέμπο, που αποδεικνύει την δυναμική του σε μία δύσκολη περίοδο.

Ο 15χρονος Πανορμίτης Χριστοδούλου συμμετείχε στην κατηγορία U16, αναδείχθηκε 3ος στο Πανελλήνιο και 37ος στο Πανευρωπαϊκό

Η 15χρονη Κωνσταντίνα Τζακώστα αγωνίστηκε στην κατηγορία G16, αναδείχθηκε 5η στο Πανελλήνιο και 14η στο Πανευρωπαϊκό

Η 13χρονη Γεωργία Χριστοδούλου αγωνίστηκε στην κατηγορία G18, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος και 55η στο Πανευρωπαϊκό

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, υποδέχτηκε τους νεαρούς σκακιστές στο γραφείο του και τους συνεχάρη για τις επιτυχίες, δηλώνοντας τα εξής: «Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα τους νεαρούς συμπολίτες μας που αγωνίστηκαν και πέτυχαν στους πανελλήνιους αγώνες σκάκι. Ένα άθλημα που διατηρεί τη μεγάλη του αξία για την διατήρηση της υγείας του πνεύματος αλλά και της ζωντανής επικοινωνίας των ανθρώπων. Είναι τιμή για όλους μας, νέοι άνθρωποι να πετυχαίνουν διακρίσεις σε ένα άθλημα που απαιτεί κρίση και πνευματική συγκέντρωση αλλά και ωριμότητα πνεύματος για τις στρατηγικέ κινήσεις. Η περιφερειακή αρχή της ενότητάς μας θα σταθεί δίπλα σε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές που αποδεικνύουν στην πράξη στο δύσκολο πνευματικό άθλημα, της διάθεσή τους να αγωνίζονται και να ξεχωρίζουν».

 

Διαβάστε επίσης