Με μουσικές και χρώματα ολοκληρώθηκε στην Πάτρα η φιλοξενία του συγκροτήματος από την Γερμανία

Μία ξεχωριστή «νότα» χθες βράδυ στο κέντρο της πόλης

Ήχοι, μουσικές και χρώματα από την Γερμανία, γέμισαν το βράδυ της Πέμπτης (χθες) 4 Νοεμβρίου το κέντρο της Πάτρας, με το μουσικο-χορευτικό συγκρότημα Schwaben-Kultur από την πόλη Μπάλινγκεν, να  δίνει την τελευταία ημέρα παραμονής του στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, μία ξεχωριστή «νότα», , περιδιαβαίνοντας τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, χορεύοντας και τραγουδώντας.

 

Ο χώρος έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στην πλατεία Γεωργίου, μετατράπηκε επίσης σε μία μουσικοχορευτική σκηνή, με τα 45 μέλη του συγκροτήματος να παρουσιάζουν χορούς, τραγούδια και μουσικές από τη χώρα τους.

Η βραδιά έκλεισε στην «Αίγλη» της Veso Mare. Εκεί αντάμωσαν μουσικά και χορευτικά τα μέλη του συγκροτήματος από το Μπάλιγκεν, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανιμού και η λαϊκή του ορχήστρα, με τον πολυχώρο να μετατρέπεται σε «κύτταρο» ερασιτεχνικής και δημιουργικής έκφρασης.

 

Τα μέλη της αποστολής αποχαιρέτησαν ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο υπεύθυνος του Χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος, οι οποίοι τους ευχύθηκαν καλή επιστροφή στην πατρίδα τους, επισημαίνοντας την ενίσχυση του προγράμματος πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο πόλεων.

Η υπεύθυνοι της Γερμανικής αποστολής, ευχαρίστησαν την Δημοτική Αρχή για τη φιλοξενία και την ξεχωριστή εμπειρία που είχαν στη διάρκεια της παραμονής τους, ενώ επανέλαβαν την πρόταση που έχουν κάνει, για επίσκεψη και φιλοξενία στην πόλη του Μπάλιγκεν μελών του χορευτικού και αντιπροσωπείας από την Πάτρα.

 

Διαβάστε επίσης