Στέφανος Τσιτσιπάς: «Προσπαθώ να γίνω πιο εγωιστής και να δείξω φονικό ένστικτο»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε να μην έχει ρυθμό στα τελευταία τουρνουά που συμμετείχε και ο ίδιος στάθηκε στις λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιώσει για να γίνει ακόμη καλύτερος στο μέλλον.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει ακόμη μπροστά του δύο τουρνουά μέχρι το τέλος της σεζόν, με πρώτο αυτό στο Παρίσι, που ξεκινάει την Τετάρτη (3/11), με αντίπαλο τον νικητή του Λόιντ Χάρις – Άλεξ Ντε Μινόρ.

Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά

«Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορώ να αναπτύξω και να βελτιώσω, μπορώ να γίνω και πιο επαγγελματίας. Είμαι πρόθυμος να πάω στο επόμενο επίπεδο και να δώσω μεγαλύτερη προσοχή σε λεπτομέρειες και να συγκεντρωθώ σε μερικά πράγματα που θα με ωφελήσουν γενικά. Κάθε χρόνο προσπαθώ να προσθέσω κάτι νέο και να απομακρύνω μερικά πράγματα εντός και εκτός court, που είτε αποσπούν την προσοχή μου, είτε δεν είναι όσο ευεργετικά μπορεί να νόμιζα. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να έχω στο νου μου για τη νέα σεζόν.

Μένουν ακόμα δύο τουρνουά, προσπαθώ να δώσω την τελευταία ανάσα στο court και να γίνω πιο εγωιστής, θα έλεγα, να φανερώσω το “φονικό” μου ένστικτο στο court.

Πρέπει να είσαι έτσι. Οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο είναι εγωιστές και θέλουν τα πάντα για τους εαυτούς τους. Έτσι είμαι κι εγώ. Όταν γίνεσαι soft και επηρεάζεσαι από τα συναισθήματά σου και νιώθεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, δεν είναι καλό για σένα. Το να μπλοκάρεις όλα αυτά και να μένεις στη στιγμή είναι από τις αρετές που έχουν οι τοπ παίκτες και μπορούν να παίζουν σε αυτό επίπεδο, χωρίς να ενδιαφέρονται τι γίνεται στην άλλη πλευρά του court. Nομίζω ότι αυτό μου λείπει κάπως σε σχέση με παλαιότερα και πρέπει να το ξαναβρώ».

πηγή

Διαβάστε επίσης