Η Ελλάδα αποχαιρέτησε την Φώφη Γεννηματά - (ΦΩΤΟ)

Συγκλόνισαν τα παιδιά της

ΝΕΟΤΕΡΑ 15.32

Το φέρετρο κατευθύνεται με πομπή προς το Α' Νεκροταφείο, ενώ βγαίνοντας από τη Μητρόπολη, ο κόσμος χειροκροτούσε και πετούσε λουλούδια στο φέρετρο, φωνάζοντας «Αθάνατη». 

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ ακολούθησαν τα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς.   Φανερά συντετριμμένοι, ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά που μαζί με τους άλλους συγγενείς αποχαιρέτησαν τον δικό τους άνθρωπο. 

kideiafofisgennimata_andreastsounis.jpg

kideiafofisgennimata_oikogeneia3-1200x824.jpg

Στη γενναιότητα, τη μαχητικότητα, αλλά και τους αγώνες που έδωσε, ως πολιτικός, σύζυγος, γυναίκα και μητέρα αναφέρθηκαν στους επικηδείους της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης αλλά και τα τρία της παιδιά, ο Γιώργος, η Κατερίνα, η Αιμιλία. 

 

Δείτε ζωντανά

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι και απλός κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα, λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. 

Η κηδεία της γίνεται με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ενώ οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, καθώς κυρήχθηκε εθνικό πένθος.  Πλήθος κόσμου, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία βρίσκονται εκεί, θέλοντας να απευθύνουν το δικό τους ύστατο χαίρε, φωνάζοντας «Αθάνατη». 

mitropoli-mesa-gennimata-arthro_1.jpg

 

Συγκλόνισαν τα παιδιά της

Ο μονάκριβος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος Γεννηματάς Τσούνης ράγισε καρδιές κάνοντας ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στην ζωή του. Να αποχαιρετίσει την μητέρα του. Το ίδιο και οι κόρες της Αιμιλία και Κατερίνα που μίλησαν και εκείνες αποχαιρετώντας την μητέρα τους με συγκλονιστικό τρόπο. 

Πρώτος πήρε τον λόγο ο 17χρονος Γιώργος. «Αγαπημένη μου μητέρα, είμαστε όλοι εδώ οι άνθρωποι που σε αγαπάμε. Όλες τις μάχες που έδωσες τις έδωσες παλικαρίσια. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής για την ζωή. Έγινες υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους κάτι που επιβεβαιώνει η απόφαση της Πολιτείας για την δημιουργία προγράμματος για την καταπολέμη του καρκίνου του μαστού με το όνομά σου. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα και η σχέση με τον πατέρα μας αλλά και ο δεσμός με την θεία μας την Μαίρη ήταν παράδειγμα αδελφικής αγάπης. Με την αποχώρησή του νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί και οι ελπίδες μου. Η οικογένεια ήταν για σένα όλη σου η ζωή ώρα όμως πιστεύω ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα», κατέληξε». 

Η μικρή της κόρη Κατερίνα, απευθυνόμενη στην μητέρα της είπε πόσο κοντά τους ήταν. «Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου» είπε.«Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα», κατέληξε η κόρη της Φώφης Γεννηματά.

Πολύ συγκινημένη ήταν και η μεγάλη της κόρη Αιμιλία, η οποία αναφέρθηκε σε όσα θα τους λείψουν πιο πολύ αό την μητέρα τους. Η ζωή σου είναι οδηγός. Μια ζωή γεμάτη αλήθεια, αξιοπρέπεια κι ελπίδα. «Αυτά μας έγραφες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», είπε.

fofiparasima-1200x824.jpg

naokumvouw6179301459822.jpg

Η εξόδιος ακολουθία τελείται χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.  Φανερά συντετριμμένοι, ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά που μαζί με τους άλλους συγγενείς αποχαιρετούν τον δικό τους άνθρωπο

oikogeneia_1_.jpg

xristidis-pavlos-fofi-3-scaled_0.jpg

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά. Όλοι ήταν συγκινημένοι και κρατούσαν ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι.
papandreou-2.jpg

fwfi343_0.jpg

ybrfwhstpv6179303535997.jpg

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ