Πάτρα: Πάνω από 45 Γυμνάσια και Λύκεια στο πρόγραμμα ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού

Πρόσκληση απηύθυνε ο Δήμος

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η πρόσκληση, που απηύθυνε ο Δήμος Πατρέων στα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού.

Πάνω από 45 Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να υποστηρίξουν το πρόγραμμα και να εντάξουν τους κάδους με κίτρινο καπάκι στην καθημερινή ζωή της σχολικής κοινότητας. 

Τους διευθυντές των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσαν στη διάρκεια διαδικτυακής σύσκεψης, ο  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ασπράγκαθος και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων, παρουσιάζοντας τους στόχους του προγράμματος ανακύκλωσης και ειδικότερα του χαρτιού που εφαρμόζει από το 2019 ο Δήμος Πατρέων και  ζητώντας την ενεργό συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του Δήμου,, ο κ. Ασπράγκαθος επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο, που μπορεί να έχει  η σχολική κοινότητα στην επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού. «Από τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε, τόνισε ο κ. Αντιδήμαρχος, το έντυπο χαρτί και το χαρτόνι κατέχουν την πρώτη θέση στα ανακυκλώσιμα υλικά με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα.  Η ομάδα ανακύκλωσης έχει προετοιμάσει τις διαδικασίες για την ανακύκλωση έντυπου χαρτιού και συνεχίζουμε  την σταδιακή εφαρμογή του. Τοποθετήσαμε  περί τους 130 κάδους με κίτρινο καπάκι για έντυπο χαρτί κοντά σε  δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες. Σε συνεργασία μαζί σας θα τοποθετήσουμε κάδους με κίτρινο καπάκι και στα σχολεία. Με την δική σας συμβολή και την ανεκτίμητη εκπαιδευτική εμπειρία σας θα συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την αξία και την πράξη της ανακύκλωσης.  Το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή και χωριστής συλλογής των ανακυκλώσιμων είναι σε εξέλιξη και είμαστε σίγουροι ότι η συμβολή σας στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση θα είναι μεγάλη. Μαζί σας θα εξετάσουμε την τοποθέτηση στα σχολεία κάδων για χωριστή συλλογή πλαστικών μπουκαλιών και μικρών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών.»

Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί διαδικτυακή σύσκεψη με Διευθυντές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της πόλης για να φθάσει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους τους μικρούς μαθητές 

.

 

 

 

Διαβάστε επίσης