Κατερίνα Σολωμού: «Η πρόληψη είναι στο χέρι μας, σώζει ζωές»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού (25/10) και την κορύφωση των δράσεων του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας «Άλμα Ζωής» η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνη του Τομέα Υγείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Δυτικής Ελλάδας Κατερίνα Γρ. Σολωμού στέλνει το δικό της μήνυμα.

«Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος είναι το όπλο μας απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Η πρόληψη σημαίνει ζωή. Η ευαισθητοποίηση των γυναικών σε θέματα που αφορούν στην υγεία τους και η ένταξή τους σε προγράμματα προληπτικού ελέγχου αποτελεί καθήκον όλων και πρωτίστως ευθύνη της πολιτείας, η οποία θα πρέπει να είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες και ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν άμεση πρόσβαση και δεν υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο.
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο έχουμε 4.000 νέες ετήσιες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού και 1.500 θανάτους. Δυστυχώς νοσούν και νέα κορίτσια. Τα νούμερα δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.


Ας είναι ο Οκτώβριος, μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού η ετήσια υπενθύμιση για προληπτικό έλεγχο, μαστογραφικό και υπερηχοτομογραφικό, για όλες τις γυναίκες. Η πρόληψη είναι στο χέρι μας, σώζει ζωές».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ