H Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. στηρίζει τo θεσμό του «Άλμα Ζωής» “Pink the City 2021"

Καλεί τους πολίτες και τους νέους να ευαισθητοποιηθούν

Τo θεσμό “Pink the City 2021” και τις δράσεις του που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Νομού Αχαΐας «Άλμα Ζωής» για 9η συνεχή χρονιά στηρίζει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων και καλεί τους πολίτες και τους νέους να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τον καρκίνο του μαστού.

1 στις 7 γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχούς αντιμετώπισης έως και 97%. Ο καρκίνος του μαστού είναι μία υπόθεση που αφορά όλες τις γυναίκες.

Στο περίπτερο του «Άλμα Ζωής», στην πλατεία Γεωργίου, συναντήθηκαν χθες με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Αντώνης Χαροκόπος, η Αν. Ταμίας, κα Χριστίνα Μπίκου, η Αν. Γενική Γραμματέας, κα Βασιλική Γούλα και η Οργανωτική Γραμματέας, κα Ουλιάνα Ιβάντσικ διαχέοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης απέναντι στη γυναίκα που νοσεί και της αξίας της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Σε πρόσφατη προγραμματισμένη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Αν. Διοικητή του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια», κ. Μπάκο Δημήτριο είχε τεθεί ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων η προμήθεια κινητής μονάδας που θα διενεργεί μαστογραφίες σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με έμφαση στις περιοχές που παρουσιάζουν ελλείψεις σε υπηρεσίες υγείας.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ