Πάτρα: Aναβρασμός για τις συγχωνεύσεις - Κατάληψη στο 7ο Λύκειο με έντονες αντιδράσεις από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η επιστολή των γονέων

Συνεχίζεται η κατάληψη στην οποία έχουν προχωρήσει οι μαθητές του 7ου ΓΕΛ Πάτρας, μετά την απόφαση για συγχώνευση των τμημάτων της Β τάξης του Λυκείου.

 

Eντονη είναι η  διαμαρτυρία των γονέων και κηδεμόνων αλλά και των μαθητών που μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για συνωστισμό σε συνθήκες πανδημίας.

 

Σε επιστολή τους προς τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, οι γονείς αναφέρουν:

Αξιότιμε κ. Προιστάμενε

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 7ου ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ με την παρούσα επιστολή εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου μας για την αιφνιδιαστική απόφαση της συγχώνευσης των τμημάτων της Β τάξης. Θεωρούμε την απόφαση αυτή λανθασμένη και άδικη για τα παιδιά μας επειδή:

- ζούμε σε συνθήκες πανδημίας και τα κρούσματα στον μαθητικό πληθυσμό αυξάνονται -ο χειμώνας πλησιάζει δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για την μετάδοση του ιού

- ο αριθμός των τμημάτων είχε κλειδώσει από το καλοκαίρι με ανώτατο όριο το ήδη υπερβολικό 27(!)

- τα παιδιά μετά από 1 ½ χρόνο τηλεκπαίδευσης εμφανίζουν σοβαρά μαθησιακά κενά , διαστρωμάτωση πολύ έντονη σε σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και ζητήματα κοινωνικοποίησης -έχει ήδη αρχίσει η σχολική χρονιά και μάλιστα έχουν μπει και τα πρώτα διαγωνίσματα

Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω το ΥΠΑΙΘ εντελώς αιφνιδιαστικά προχωρεί σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να φροντίσει να καλύψει τα κενά των διδασκόντων όπου υπάρχουν , με αποτέλεσμα αφ΄ενός να συνωστίζονται τα παιδιά μας ακόμα περισσότερο και αφ΄ ετέρου να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το εκπαιδευτικό έργο για τα παιδιά μας σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της κ. Υπουργού για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην σύμπτυξη των τμημάτων της Β τάξης του σχολείου μας και ζητάμε από το ΥΠΑΙΘ να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή και να καλύψει τα υπάρχοντα κενά με καθηγητές λαμβάνοντας υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα όχι μόνο από την υγειονομική αλλά και από την παιδαγωγική πλευρά. Επιπλέον ζητάμε την αραίωση των τμημάτων κατεύθυνσης της Β τάξης τα οποία απαρτίζονται από 26 και 27 μαθητές Παρακαλούμε να διαβιβάσετε την παρούσα επιστολή στο ΥΠΑΙΘ αρμοδίως .

 

Σε ανακοίνωσή της για τις συγχωνεύσεις τμημάτων η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί σε συμμετοχή σε διαμαρτυρία αύριο έξω από το 7ο ΓΕΛ Πάτρας:

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, καλεί τους συναδέλφους-ισσες, τους συλλόγους γονέων, την Ένωση γονέων, την Ομοσπονδία γονέων και τους υπόλοιπους φορείς να δώσουν μαζικό παρόν στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το 7ο ΓΕΛ (Τέρμα Κορίνθου-Σουνίου 111-115), την Παρασκευή 22/10/2021 και ώρα 12:30μ.μ., με θέμα: Συγχωνεύσεις τμημάτων-Κενά στα σχολεία.
Προκηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας,12:00 – 14:00, για την Παρασκευή22/10/2021.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ