Ανδρέας Κατσανιώτης: Η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ θωρακίζει τη χώρα μας και προωθεί τα εθνικά συμφέροντα

"Η Τουρκία θα συνεχίσει τον λεκτικό εξτρεμισμό της"

Ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Secret», με τον Παναγιώτη Τζένο ο έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης. Η υπογραφή της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, είναι μια συμφωνία που θωρακίζει την χώρα μας και προωθεί τα εθνικά συμφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Σημαντική επίσης είναι και η επιλογή της Αλεξανδρούπολης, η οποία έρχεται και δείχνει την αμερικάνικη βούληση για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα της Ευρώπης. Η σημαντικότητα της συμφωνίας είναι πολύπλευρη και έρχεται αμέσως μετά από τη συμφωνία με τη Γαλλία και επομένως η ενεργητική πολιτική δίνει αποτελέσματα σε όλα τα πεδία», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Επίσης, ανέφερε πως είναι σημαντικό το στρατηγικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Ακόμα, εκτίμησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον λεκτικό εξτρεμισμό της και πως θα προσπαθήσει να φτάσει την Ελλάδα στα όρια της.

Ερωτηθείς σε τι βαθμό μπορεί να λειτουργήσει το κομμάτι του απόδημου ελληνισμού στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, επισήμανε, πως, «μιλάμε για μια Ελλάδα εκτός Ελλάδας» . Ένα ισχυρότατο λόμπι που πιστεύω ότι έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη διαμόρφωση των σχέσεων της Αμερικής με τη μητέρα
 πατρίδα».

 

Διαβάστε επίσης