Κορονοϊός: Εμβόλιο: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του Pfizer με τον χρόνο – «Ναι» στην τρίτη δόση

Το πέρασμα του χρόνου επηρεάζει αρνητικά την αποτελεσματικότητα του mRNA εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού. Αυτό τονίζει η ίδια η εταιρεία, η οποία παρουσίασε δεδομένα που θα παραδώσει σε συνάντηση με συμβούλους του FDA.

Τρίτη δόση με το εμβόλιο της Pfizer για ασφάλεια

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, η Pfizer αναφέρει πως τα δεδομένα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ότι μια αναμνηστική δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική στην αποτροπή του ιού και των νέων μεταλλάξεων.

Η μείωση της αποτελεσματικότητας οφείλεται «κυρίως στη μείωση των ανοσολογικών αποκρίσεων του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου» και όχι στη μετάλλαξη Δέλτα, ανέφεραν στην παρουσίαση οι ερευνητές της Pfizer.

Με βάση την ατζέντα της συνάντησης που δημοσίευσε ο FDA στον ιστότοπό του, εκτός από την παρουσίαση της Pfizer, σε αυτή περιλαμβάνονται παρουσιάσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προσωπικό του FDA και ερευνητές από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

πηγή

Διαβάστε επίσης